Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Τρόμος στην Times Square - Τουρίστες έτρεχαν πανικόβλητοι στο κέντρο του Μανχάταν

Copyright: Twitter

 

Πλήθoς τρομοκρατημένων τουριστών έτρεχε μέσα στον πανικό στην Times Square της Νέας Υόρκης την Κυριακή μετά από τρεις πυρκαγιές φρεατίων που οδήγησαν σε δυνατή έκρηξη η οποία σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ταρακούνησε «ολόκληρο το διαμέρισμά της». 

Βίντεο από το σημείο δείχνουν πεζούς να τρέχουν λίγο πριν τις 19.00 (τοπική ώρα). Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νεαρή γυναίκα βιντεοσκοπεί τον εαυτό της καθώς τα συνεργεία απαντούν στις πυρκαγιές του φρεατίου. Τότε ακούγεται η έκρηξη και ο κόσμος αρχίζει να τρέχει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δεν αποκάλυψε τον λόγο της έκρηξης στο φρεάτιο, αλλά οι αξιωματούχοι βρήκαν αυξημένα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στην 229 West 43rd Street μετά την έκρηξη. Υψηλά επίπεδα του άοσμου και άχρωμου αερίου, που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο, πιθανότατα προκλήθηκαν από τις παγιδευμένες πυρκαγιές στο φρεάτιο.

Οι πυροσβέστες βρίσκονταν στη διαδικασία «εξαερισμού και μετριασμού του κελαριού και του υποκελλάριου της τοποθεσίας» προτού παραδώσουν τη σκηνή στις εταιρείες κοινής ωφέλειας μέχρι τις 9 το βράδυ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη ταρακούνησε μια ήδη ταραγμένη πόλη που έχει δει την εγκληματικότητα να εκτοξεύεται από την αρχή της πανδημίας. Η συνολική εγκληματικότητα είναι αυξημένη κατά 44% σε όλη την πόλη από αυτή την περίοδο πέρυσι, με τα θύματα πυροβολισμών να αυξάνονται κατά 14,5%.

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)