Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Άρχισαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 - Πότε τελειώνουν

Άρχισαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 - Πότε τελειώνουν

Σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 στα εμπορικά καταστήματα. Τα μαγαζιά μπορούν να είναι προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μάλιστα, σε ανακοίνωσή του εξέφραζε την ελπίδα πως αυτή «θα είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά».

«Σας ενημερώνουμε ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς φέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου» αναφέρει συγκεκριμένα ο ΕΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Σε άρθρο του στο iEidiseis, ο Θάνος Τσαγγάρης, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, έγραψε, μεταξύ άλλων, πως «οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου θα αποτύχουν για μία ακόμα φορά. Δεν είναι δυνατόν προϊόντα που ακόμα παραλαμβάνουμε να διατεθούν με εκπτωτικές τιμές.»

Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 8 Μαΐου

Με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00.

Οι υπόλοιπες Κυριακές του 2022 με ανοιχτά μαγαζιά είναι οι εξής:

  • 10 Ιουλίου 2022: Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 6 Νοεμβρίου 2022: Η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου
  • 11 Δεκεμβρίου 2022: Η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • 18 Δεκεμβρίου 2022: Η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)