Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα «golden boys» της ΔΕΗ με τα υπέρογκα μπόνους

Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα «golden boys» της ΔΕΗ με τα υπέρογκα μπόνους

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για προκλητικό πάρτι των «golden boys» της ΔΕΗ, με τα υπέρογκα μπόνους, καθώς και για τις καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών, τη στιγμή που η ενεργειακή πολιτική της εταιρείας βυθίζει στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην ενεργειακή ανασφάλεια τη χώρα.

«Στην πραγματικότητα η ΔΕΗ του κ. Μητσοτάκη και των γαλάζιων παιδιών αποτελεί μέρος ολιγοπωλίου στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των υψηλών τιμών στην προημερήσια αγορά που οδηγούν στη χρεοκοπία νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως «η ‘Δημόσια’ Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του κ. Μητσοτάκη έχει απωλέσει πλέον τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο και, αντί να λειτουργεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, λειτουργεί τυχοδιωκτικά, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίζει υψηλές τιμές μετοχής στο ταμπλό του χρηματιστηρίου και υψηλά μπόνους για τα γαλάζια παιδιά. Την ίδια ακριβώς περίοδο, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στάσσης, εμφανίζεται να κτίζει σπίτι φαραωνικών διαστάσεων σε νησί του Αιγαίου, αλλά και μαζί με τα άλλα στελέχη της επιχείρησης να λαμβάνουν ως επιπρόσθετο μπόνους 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, συνολικής αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ.

Μπροστά στο κύμα των 4πλάσιων και 5πλάσιων χρεώσεων από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής, οποιαδήποτε έκπτωση, προερχόμενη άλλωστε από χρήματα που έχει πληρώσει όλη η ελληνική κοινωνία και οικονομία, είναι απλή σταγόνα στον ωκεανό.»

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά των πρωθυπουργό:

-Εγκρίνει η κυβέρνηση το πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος από την πλευρά της Διοίκησης της ΔΕΗ με την αγορά, με χρήματα των φορολογουμένων, μετοχών ύψους 16.000.000 ευρώ και την απόδοσή τους ως δώρου στον εαυτό τους, την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος;

-Τι σκοπεύει να πράξει για να ελεγχθούν καταγγελίες που φέρουν τη Διοίκηση της ΔΕΗ εμπλεκόμενη σε κερδοσκοπικά παιχνίδια χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο, αξιοποιώντας την καίρια εσωτερική πληροφόρηση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)