Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Επεισόδια τη νύχτα στο ΑΠΘ: Βόμβες μολότοφ και χημικά - Χρησιμοποιήθηκε ο «Αίαντας» από την ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια τη νύχτα στο ΑΠΘ: Βόμβες μολότοφ και χημικά - Χρησιμοποιήθηκε ο «Αίαντας» από την ΕΛ.ΑΣ.
 
Ομάδα περίπου 70-80 ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ στην ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται στο ΑΠΘ, με τις Αρχές να χρησιμοποιούν τον «Αίαντα» και να επικρατεί σκηνικό έντασης μέσα στη νύχτα.

Νύχτα έντασης ήταν αυτή που προηγήθηκε καθώς, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (29/05), σημειώθηκαν επεισόδια στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με βόμβες μολότοφ και χημικά, ενώ η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) χρησιμοποίησε τον «Αίαντα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας grtimes.gr, ομάδα περίπου 70-80 ατόμων εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να απαντά κάνοντας χρήση του υδροφόρου οχήματος «Αίαντας». Έπειτα από τη ρίψη νερού, τα άτομα παρέμειναν εντός του ΑΠΘ, κοντά στο Αστεροσκοπείο.

Επισημαίνεται ότι, νωρίτερα, είχε γίνει πάρτι αντιεξουσιαστών στην Πολυτεχνική Σχολή, με δεκάδες άτομα να αποχωρούν και την κατάσταση να έχει εκτονωθεί. Πάντως, μέχρι και τις 04:30 π.μ., η Αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΠΘ έχει βρεθεί στο επίκεντρο υπό τον φόβο νέων επεισοδίων και πιθανόν καταστροφών στο πρώην στέκι στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου και ολοκληρώνεται σταδιακά η πρώτη φάση εργασιών κατασκευής της βιβλιοθήκης, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

 Aναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)