Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Λεφτά υπάρχουν: Ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα την ημέρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Λεφτά υπάρχουν: Ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα την ημέρα ανακοινώνει η κυβέρνηση
 
Εκτός από τα F-35, εν αγνοία των Επιτελείων παζαρεύουν άρματα μάχης και επιθετικά ελικόπτερα σε τιμή …ευκαιρίας - Γιατί πιέζουν οι ΗΠΑ με φόντο την Ουκρανία;

Γράφει ο

Δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνεται και μια διαρροή από το υπουργείο Άμυνας για μια νέα αγορά όπλων μερικών δισεκατομμυρίων! Μόνο την περασμένη μέρα …αγοράσαμε F-35 (3,5 δισ.), άρματα μάχης (2δισ.) και επιθετικά ελικόπτερα σε «τιμή ευκαιρίας»…
Κατάσταση σουρεάλ!

Προμήθειες αμυντικού υλικού που εμφανίζονται ξαφνικά και από το πουθενά χωρίς ώριμες μελέτες και αποφάσεις των Γενικών Επιτελείων. Χωρίς προγραμματισμό και προτεραιοποίηση, ούτε μέγιστο ύψος συνολικής δαπάνης σε συνάρτηση με την αγορά και τη συντήρηση με βάθος χρόνου και συμπλήρωσης χρόνου ζωής…

Οι προμήθειες πλέον γίνονται βάσει «προσωπικού ενδιαφέροντος» της επιτελικής ομάδας και με το επιχείρημα των διπλωματικών παραμέτρων με την κατασκευάστρια χώρα.

  1. Από το πουθενά ακούγεται ξαφνικά και γράφεται ότι θα προμηθευτούμε νέα άρματα και θα αναβαθμίσουμε κάποια με το «ευτελές» ποσό κοντά στα δύο δισ.! Σημειωτέον εάν παρατάξουμε τα υπάρχοντα άρματα κατά μήκος του Έβρου, είναι τόσο πολλά που ίσως δεν χρειαζόταν να σηκώσουμε το τοίχος για τους εξ Ανατολών ανεπιθύμητους επισκέπτες.
  2. Πέραν της αναβάθμισης των αρμάτων LEO, διαρρέουν ότι θα φτιάξουν στην Βόρεια Ελλάδα σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις νέο ΤΟΜΑ όπου θα στηθεί γραμμή παραγωγής (sic).
  3. Μόλις χτες πληροφορηθήκαμε ότι θα αγοράσουμε άλλα τρία ελικόπτερα ΜΗ60R και μάλιστα σε προνομιακή τιμή (πάλι θα τους κοροϊδέψουμε!). Χαχαχα…. Τσιμουδιά για την βασική παράμετρο που αφορά την συντήρηση των ιπτάμενων μέσων που πρέπει να γίνεται σε εγκαταστάσεις αυστηρών προδιαγραφών πιστοποιημένες όπως και το προσωπικό τους από την κατασκευάστρια εταιρεία χωρίς κανένα απολύτως παρέκκλιση.
    Προχθές ένα ελικόπτερο Απάτσι που πήγαινε στην άσκηση έκανε βαριά προσγείωση σε …παραλία. Αν λοιπόν είναι έτσι, και βρήκαμε …πηγή και τα αγοράζουμε τα ελικόπτερα σε «τιμή ευκαιρίας», ας το αντικαταστήσουμε το ΑΠΑΤΣΙ με καινούργιο, όπως και τα Chinook αντί να φτιάξουμε τα παλιά να αγοράσουμε καινούργια… Αστεία πράγματα!
  4. • Στις αρχές της εβδομάδας ήρθε στην Αθήνα ομάδα της Lockheed Martin για τα F-35. Τόσο ο υπουργός Άμυνας, όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκαν στα γραφεία τους έναν αντισμήναρχο! Ε όχι ρε γαμώ το! Κοτζάμ υπουργός και στρατηγός τεσσάρων αστέρων και με τη θέση των αγοραστών δεν κάθονται θα συνομιλήσουν μ´ έναν αντισμήναρχο πλασιέ…

Αγοράζουν, αγοράζουν, αγοράζουν (κοπανιστό αέρα) και τον διαχέουν μέσω των Media….

Επιχειρούν να κάνουν αγορές δισεκατομμυρίων και δεν συνειδητοποιούν ότι θέλουμε το 4πλάσιο κόστος για την συντήρηση τους! Βέβαια, αυτό θα είναι σε βάθος χρόνου οπότε άλλοι θα έχουν την ευθύνη που θα απαξιωθεί το υλικό, αλλά ούτως ή άλλως ευθύνες υπάρχουν αλλά απλά κανείς δεν πληρώνει γι αυτές.

Η Ελλάδα πτώχευσε την περασμένη εικοσαετία εν μέσω σκανδαλολογίας για τους εξοπλισμούς και μυαλό δεν έβαλε! Εξακολουθεί να μην υπάρξει μακροχρόνιος προγραμματισμός άμεσα συνδεδεμένος με δαπάνες και προγράμματα. Ενώ η νέα μόδα είναι οι αμυντικές προμήθειες να εξαγγέλλονται από επιλεγμένα ΜΜΕ και τα επιτελεία να ενημερώνονται εκ των υστέρων για το τι τους είναι …αναγκαίο!

Ταυτόχρονα μέσω διαρροών …απόρρητων «μελετών» επιχειρούν να προετοιμάσουν το έδαφος για να ικανοποιήσουν το αίτημα των ΗΠΑ για ξεστοκάρισμα μέσω αποστολής στην Ουκρανία των ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικών που έχουμε στα νησιά με το απίστευτο αιτιολογικό ότι στον πόλεμο του Καυκάσου τα αντίστοιχα αντιαεροπορικά της Αρμενίας αποδείχτηκαν ανίσχυρα μπροστά στα τουρκικά Μπαϊρακτάρ!

Πηγή: ieidiseis.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)