Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Συγχαρητήρια στον Πάρη Μπίνο


 

Συγχαίρουμε  ολόψυχα το αγαπημένο μας παιδι, αδερφό , κουνιάδο,θείο και  εγγονό ΠΑΡΗ ΜΠΙΝΟ  για την εκλογή του  σε θέση καθηγητου στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Λεμεσού  Κύπρου και Ευχόμαστε  στον ίδιο  και την σύζυγό του  ‘Ελενα Λοίζου υγεία και κάθε καλό

ΟΙΚ.  Χρήστου Μπίνου

ΟΙΚ. Αναστάσιου Μπίνου 

 

 

------------------------------

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ   ΤΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ


Ο Πάρης Μπίνος Μ.Α., Μ.S., Ph.D. είναι πτυχιούχος Λογοθεραπευτής και certified Κλινικός Επόπτης. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ειδική Αγωγή (MSc) και στις Γλωσσικές Διαταραχές-Νευρογλωσσολογία (MA) από το τμήμα Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Έσσεξ, Μεγ.Βρετανίας. Το 2014 έλαβε με «Άριστα» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τον διδακτορικό του τίτλο (Ph.D.) στην «Μελέτη των φωνοπροσωδιακών χαρακτηριστικών νηπίων με κοχλιακό εμφύτευμα». Ερευνητικά συνεργάστηκε με την Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης και την ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης. Το 2010 μετά από αξιολόγηση εξωτερικών κριτών έλαβε με «Άριστα» το ερευνητικό πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο 50.000€) για τρία έτη.


 Γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην ΑΡΙΔΑΊΑ . Γιος του πρώην Δημάρχου Αριδαίας Τάκη Μπίνου

5 σχόλια:

  1. Παρη συγχαρητηρια και σε ανωτερω ΑΞΙΟΣ Κ. Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο νεο για εναν Καρατζοβιτη. Μπραβο στο παλακαρι και ευγε στους γονεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τρία έτη σχετικά με τη μελέτη της γλωσσικής ανάπτυξης νηπίων με κοχλιακό εμφύτευμα (http://heraclitus.uom.gr/binos.html). Παράλληλα, εργάστηκε ως ιδιώτης Λογοθεραπευτής επί επτά έτη, καθώς και ως μόνιμος υπάλληλος του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας. Συνέχισε την ειδίκευσή του στη βαρηκοΐα-κώφωση και σε αποκαταστατικές μεθόδους στο Εar Institute, UCL (Cert Audiology) καθώς και στο κέντρο Ψυχοακουστικής του ΑΠΘ, ενώ έλαβε από το Oxford University (UK) δίπλωμα (FHEQ) στην μελέτη Εγκεφάλου-Γλώσσας. Έχει λάβει εκπαίδευση στα AUDacity of Listening, ΑVT, Listening and Spoken Language από το AG Bell και Speech-Language and Audiology, Canada, ενώ το 2019 έγινε certified στην Κλινική Εποπτεία (Clinical Supervision) από το University of East Anglia της Μεγ.Βρετανίας»

    Από το 2008 συμμετείχε ως Ερευνητικός Συνεργάτης στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μέχρι και το 2014. Συνέχισε ως Επιστημονικός Συνεργάτης (2015-2019) του τμήματος Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (2015-2019) διδάσκοντας πλήθος μαθημάτων όπως Ακοολογία, Αποκαταστατική Ακοολογία, Επιστήμες Λόγου κ Ακοής, Γλωσσικές Διαταραχές, Γλωσσική Ανάπτυξη κ.ά. Παράλληλα δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και στο ΠΜΣ του Τμήματος Λογοθεραπείας Ιωαννίνων (Νευροαπεικονιστικές Μέθοδοι & Γλωσσικές Διαταραχές). Από το 2018 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής του ΑΠΘ, ενώ από τη θέση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος, αλλά ασκεί και εποπτείες στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Τμήματος. Έχει δημοσιεύσει εργασίες με αναφορές, σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια (ESPCI 2011, 2013; ICED 2015; HEAL 2014 etc.), καθώς και σε διεθνή περιοδικά (πχ. Journal of Hearing Science, Int J of Paediatric Otorhinol, Hellenic J of Medicine, British Journal of Medicine and Medical Research). Αντίστοιχα, άρθρα του στην ελληνική γλώσσα έχουν δημοσιευτεί/αναδημοσιευτεί από πολλά Ιατρικά και μη, ηλεκτρονικά περιοδικά (iator, animartists, pemptousia) στα οποία είναι Επιστημονικός Συνεργάτης. Έχει συμμετάσχει ως μέλος επιστημονικών επιτροπών ή ως κριτής σε παιδαγωγικά συνέδρια (π.χ. 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Νέος Παιδαγωγός-για τον Παιδαγωγό του Σήμερα) και περιοδικά (π.χ. The Volta Review, Νέος Παιδαγωγός, EducationNext). Είναι μέλος του Συλλόγου Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου, του International Phonetic Association, του AG Bell Association (USA), ενώ από το 2018 κατέχει την θέση του Assoc. Editor του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού “The Volta Review” (Washington, USA).

    Ευχαριστούμε για το ποστ, όλο το βιογραφικό είναι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Μπραβο στα παιδια μας. Καρατζοβα μπορεις
    Καλη σταδιοδρομια συμπατριωτη και νασαι περηφανος για την καταγωγη σου. Να σε χαιρονται οι γονεις σου παληκαρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας ακομη δικος μας στα ψηλα " σαλανια" των γραμματων. Μπραβο λεβεντη. Σε καμαρωνω και ας μη σε γνωριζω. ΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)