Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Η πρώτη δικαστική απόφαση για να μην πληρωθεί

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Η πρώτη δικαστική απόφαση για να μην πληρωθεί
 
Δικαστική απόφαση κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε δύο πολίτες που είχαν προσφύγει κατά της ΔΕΗ κι ενός ακόμη παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η πρώτη δικαστική απόφαση κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Πιο συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε την μη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Επίσης σημειώνεται ότι τη 1η Ιουνίου είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν οι συλλογικές αγωγές των καταναλωτικών ενώσεων.

Όπως μεταφέρει το thebest.gr, οι εντολείς του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου, αιτήθηκαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονται στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους.

Έτσι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων, υπό τον όρο ότι θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τέλος αναφέρεται ότι οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά έως τότε οι εντολείς του Βασίλη Μάρκου, προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)