Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι έχουν προθεσμία 72 ωρών

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι έχουν προθεσμία 72 ωρών
 
 
Οι φορολογικές δηλώσεις 2022 πήραν παράταση, ωστόσο, για ορισμένους λίγους ισχύει η προθεσμία 30 Ιουνίου για να μη χάσουν επιδόματα.

Νέα ημερομηνία δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις 2022. Συγκεκριμένα, η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου, ύστερα από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, με τη διαδικασία για τα επιδόματα για την ακρίβεια να είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν ορισμένοι φορολογούμενοι οι οποίοι πρέπει να σπεύσουν να κάνουν δήλωση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για δικαιούχους του Power Pass και συγκεκριμένα:

Όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση του επιδόματος. Για τους συγκεκριμένους θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, που αποκτήθηκε το 2021.

Επίσης, θα πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες:

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τους φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη (εισοδήματα 2021) θα πρέπει -πριν μπουν στην πλατφόρμα του Power Pass- να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας και να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά τη φοιτητική κατοικία αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Η προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης για το επίδομα ρεύματος.

Η νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2022

Το υπ. Οικονομικών υλοποιεί έμπρακτα τη δέσμευσή του για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση όλων των φορολογούμενων πολιτών. Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δόθηκε παράταση έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.»

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)