Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα: Παραγγελία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας να πάρουν κατάθεση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όχι με την ιδιότητα της μάρτυρος αλλά της υπόπτου για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, έδωσαν οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σύντομα θα μεταβούν στον Κορυδαλλό για να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Είναι «μοναδική ύποπτη»

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών αφού μελέτησαν τον φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών.

Μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος της.

 Ο φάκελος της δικογραφίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Σημειώνεται πως, την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο έχει προφυλακιστεί ως κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου. Τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

«Προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων παιδιών»

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, υποστηρίζει ότι «προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων παιδιών».

 Όπως είχε μεταδώσει το OPEN τη Δευτέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου πρόκειται να αμφισβητήσει το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, εμμένοντας στην αρχική της θέση ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών προήλθαν από παθολογικά αίτια

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)