Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

To νούμερο 108...

Χθες ήταν να πάνε τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (Mega, Ant1, Star, Alpha, ΣΚΑΙ και Open) στο ΕΣΡ για να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με την τήρηση της αρχής της πολιτικής πολυφωνίας. 

Κανονικά ακολουθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και η ΕΡΤ, για να κλείσει ο... κύκλος και να δει η ανεξάρτητη αρχή για ποιο ακριβώς λόγο η κάλυψη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας απασχολούσε (στην περίοδο από 11 Μαρτίου ως 11 Μαΐου του 2020) από το 80% ως και το 90% των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκίναγε από το 4% του υπολογισθέντος χρόνου κι έφτανε βαριά βαριά στο 11,6%.

Και μην νομίσετε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα καλοπέρναγαν:

Από 1,7 % ως 6,5 % το ΚΙΝΑΛ, από 0,9 % ως 2,3 % το ΚΚΕ από 0,1 % ως 1,2 % η Ελληνική Λύση και από 0,3 ως 1,2 % το ΜέΡΑ25.

Πραγματικός όλεθρος με δυο λόγια, που δικαιολογεί, εν μέρει έστω, την θέση νούμερο 108 στον κατάλογο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).

Η αντίδραση της κυβέρνησης στις σχετικές ερωτήσεις των ρεπόρτερ; Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και δήλωσε:

«Εκείνο το διάστημα υπήρχαν πολλοί πυκνές και τακτικές ανακοινώσεις με τηλεοπτικές παρουσίες υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών που είχαν όμως ενημερωτικό χαρακτήρα σε ότι αφορά το κομμάτι της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το πως θα πρέπει θα πρέπει να συμπεριφερθούμε στην πανδημία. Δεν είχαν πολιτικές διαστάσεις είτε πολιτικά μηνύματα όποτε νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο για να βγάλει κάποιος συμπέρασμα».

Αυτό που ξέχασε (λέμε τώρα…) να σημειώσει ήταν πως εκείνες τις μέρες παρουσιάστηκε το οικονομικό πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. 

Το οποίο, προφανώς και έπρεπε να είχε κερδίσει σημαντικό τμήμα της τηλεοπτικής ενημέρωσης, αλλά αρκέστηκε σε ημίλεπτα, μονόλεπτα και σε ένα και μοναδικό δίλεπτο δελτίου ειδήσεων…

Χρήστος Ξανθάκης

newpost.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)