Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Φωτιά στη Γλυφάδα: Καίγονται σπίτια, λέει ο δήμαρχος Ελληνικού

Φωτιά στη Γλυφάδα: Καίγονται σπίτια, λέει ο δήμαρχος Ελληνικού
 
 
Εκκενώνονται σπίτια στη Βούλα - Στα όρια με τον Υμηττό η φωτιά.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα πρώτα σπίτια στο Ελληνικό, σύμφωνα με τα όσα είπε πριν λίγη ώρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της περιοχής. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Γλυφάδα, έχει επεκταθεί μέχρι το Πανόραμα Βούλας, όπου εκεί είναι αυτή τη στιγμή το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει και μέχρι τον Υμηττό.

Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Δείτε βίντεο:

Εκκένωση πραγματοποιείται επίσης και στα σπίτια από την οδό Υμηττού και προς τα πάνω, ενώ ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία Άλσους στην Άνω Βούλα, αναμένοντας νέες οδηγίες. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα και ενισχύονται και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα. Υπάρχουν αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα. Η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποσταθμό θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 με 4 ώρες. 

Πηγή: ieidiseis.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)