Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Κατατέθηκε πρόταση μομφής σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον

Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός εξαιτίας της κεντρικής εμπλοκής του στο σκάνδαλο Partygate, που έχει κοστίσει σοβαρά στην εικόνα των Τόρις.

Σύμφωνα με τον σερ Γκρέιαμ Μπρέιντ, πρόεδρο της λεγόμενης Επιτροπής 1922, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα από τις 6 έως τις 8 το βράδυ (ώρα Βρετανίας).

Όπως είχαν αποκαλύψει οι Sunday Times, αρκετοί βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος αποφάσισαν να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Βρετανό πρωθυπουργό σε μία εξέλιξη που αποτελεί αποκορύφωμα της αυξανόμενης δυσαρέσκειας των τελευταίων μηνών στο εσωτερικό του.

 

Για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50%+1 των βουλευτών του Κοινοβουλίου.

Αν δεν συγκεντρωθεί το ποσοστό αυτό ο Τζόνσον θα είναι ασφαλής για ένα χρόνο, εάν δεν αλλάξει κάτι στη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Guardian, εικάζεται ότι η διαδικασία «έτρεξε» τόσο γρήγορα από επιλογή της Ντάουνινγκ Στριτ που προσδοκά να μην προλάβουν οι «αντάρτες» των Τόρις να οργανωθούν.


►Μετά από μια μικρή περίοδο κάμψης της εκφρασμένης αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η δυσαρέσκεια για τον Τζόνσον σχετικά με την υπόθεση «Partygate» αναζωπυρώθηκε και πάλι μετά τη δημοσίευση της έρευνας της Σου Γκρέι. Τα κορονοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του lockdown μαρτυρούν την αποτυχία της ηγεσίας και την έλλειψη κρίσης, σύμφωνα με την έκθεση της ανώτατης κρατικής υπαλλήλου.

► Ο Τζόνσον έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για την παραβίαση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, αρνείται να παραιτηθεί.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)