Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Θάνατος 15χρονου στη Χαλκιδική: Οι φίλοι του νόμιζαν ότι έκανε πλάκα – Πνίγηκε 4 μέτρα από την ακτή

Θάνατος 15χρονου στη Χαλκιδική: Οι φίλοι του νόμιζαν ότι έκανε πλάκα – Πνίγηκε 4 μέτρα από την ακτή
 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο του 15χρονου
thestival.gr

Χαλκιδική: Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο του 15χρονου στα Νέα Φλογητά. Τι λένε τα παιδιά που ήταν μαζί του στην παραλία. 

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Λιποχώρι Σκύδρας από τον θάνατο του 15χρονου στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής. Οι λεπτομέρειες από το συμβάν προκαλούν ανατριχίλα, καθώς τα παιδιά που ήταν μαζί με τον άτυχο νεαρό στην εκδρομή που εξελίχθηκε σε τραγωδία, περιέγραψαν τα δραματικά λεπτά που βίωσαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η παρέα είχε φτάσει στην παραλία, παρήγγειλε καφέδες και χυμούς έτσι ώστε να περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας στη θάλασσα. Κάποια από τα μέλη της παρέας είδαν τον 15χρονο να είναι μπρούμητα μέσα στη θάλασσα, πολύ κοντά από την ακτή. Οι περισσότεροι πίστεψαν πως τους έκανε πλάκα, ενώ όταν είδαν πως ο χρόνος περνούσε και το παιδί παρέμενε στο ίδιο σημείο άρχισαν να ανησυχούν.

Αμέσως έσπευσαν κοντά του, είδαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις τους και κάλεσαν σε βοήθεια. Το ΕΚΑΒ έσπευσε, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης και άμεση διακομιδή στο κέντρο υγείας Μουδανιών, όμως, ο άτυχος 15χρονος κατέληξε.

Πληροφορίες ότι δεν γνώριζε κολύμπι

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές για τον θρήνο που ακολούθησε, με τον πατέρα του παιδιού να καταρρέει όταν έφτασε στο νοσοκομείο όπου ήταν η σορός του, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί, αλλά και αρκετά από τα μέλη της παρέας του, δεν γνώριζε κολύμπι κι αυτό πιθανότατα ήταν μοιραίο για την εξέλιξη του περιστατικού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από την παραλία των Νέων Φλογητών δήμου Ν. Προποντίδας, 15χρονος ημεδαπός.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Θρήνος στη Σκύδρα για το 15χρονο μοναχοπαίδι

Η Κατερίνα Ιγνατιάδου, δήμαρχος Σκύδρας, από όπου καταγόταν ο 15χρονος, μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας πως «είμαστε συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του παιδιού. Ήταν μοναχοπαίδι, από μία εξαιρετική, ήσυχη και καλή οικογένεια, από μια κοινότητα του δήμου μας. Ο θάνατός του μας πονάει όλους. Πρόκειται για μία τραγωδία και είναι πραγματικά πολύ λυπηρό».

Και συμπλήρωσε πως ο 15χρονος «είχε πάει εκδρομή με τους φίλους του στην Χαλκιδική. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ο θάνατος του παιδιού μας γέμισε θλίψη και πόνο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 15χρονος από το Λιποχώρι Σκύδρας, μαζί με τους φίλους του, πραγματοποιήσουν μία μονοήμερη εκδρομή με τουριστικό λεωφορείο σε περιοχή της Χαλκιδικής, για να κολυμπήσουν.

Κατά τις 12 το μεσημέρι οι φίλοι του άτυχου παιδιού αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όσο εκείνος βρίσκονταν μέσα στο νερό, καθώς του μιλούσαν και δεν ανταποκρίνονταν. Στην αρχή πίστεψαν πως ο 15χρονος τους έκανε πλάκα, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι κάτι άσχημο συμβαίνει με τον φίλο τους που βρίσκονταν στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Όταν έβγαλαν το άτυχο παιδί στη στεριά ήταν ήδη νεκρό και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από τους λουόμενους και τους ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει στη ζωή. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας.

«Έκαναν ΚΑΡΠΑ, έκαναν τα πάντα. Όμως το παιδί δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν»

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «το παιδί ήταν από τη Σκύδρα και ήρθε με την παρέα του από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο. Ήταν μια παρέα με 6, 7, 8 άτομα. Την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα έπαθε μάλλον ανακοπή, όμως ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες για το πως έγινε. Αμέσως τον έβγαλαν έξω, υπήρχε και ναυαγοσώστης στην περιοχή και άρχισαν να κάνουν μαλάξεις».

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως «έκαναν ΚΑΡΠΑ, έκαναν τα πάντα. Όμως το παιδί δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν. Έφερα κι εγώ προσωπικά τον απινιδωτή του χωριού αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».

Πηγή: newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)