Δείτε τι έγραψε ο Γρηγόρης Λέων

Νέα… επεισόδια κατέγραψε την Τετάρτη το θρίλερ της Πάτρας, με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, η οποία συγκλόνισε την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά όχι γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία γύρω από τους θανάτους, αλλά επειδή η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακοίνωσε ως νέο δικηγόρο της τον Αλέξη Κούγια, με τον τελευταίο να εκφράζει την πεποίθησή του για την αθωότητα της 33χρονης μητέρας

Ωστόσο, ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που με τις δικές του εκτιμήσεις από τα ευρήματα κυρίως ως προς τον θάνατο της Ιριδας, είχε στρέψει τις Αρχές προς τη κατεύθυνση της δολοφονίας, με ανάρτησή του στα social media σχολίασε την ανάληψη της υπεράσπισης της Πισπιρίγκου από τον Αλέξη Κούγια.

Ο ιατροδικαστής που σε όλη την διάρκεια της πολύκροτης υπόθεσης έχει πολλές φορές εκφράσει την επιστημονική του άποψη, ουσιαστικά απαντάει στον γνωστό ποινικολόγο για τα όσα ισχυρίστηκε ο νέος συνήγορος σχετικά με τα πορίσματα των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Η όλο νόημα ανάρτηση του Λέων

Συγκεκριμένα αναφέρει: Ο κάθε κατηγορούμενος και οι συνήγοροί του έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όποιο μέσο για την υπεράσπισή του. Σε υποθέσεις όμως με ιατροδικαστικά ζητήματα η επιστήμη δίνει τις απαντήσεις».

Αλέξης Κούγιας: «50 χρόνια δεν έχω ξαναδεί τόσες αντιφάσεις»

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε με την ιδιότητα του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία κατά συρροή των παιδιών της, Τζωρτζίνας, Μαλένας, και Ίριδας.

Ο Αλέξης Κούγιας δίνει στην ανακοίνωσή του, το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει, κάνοντας λόγο για καταρράκωσή του τεκμηρίου αθωότητας της εντολέως του για ιδιοτελείς σκοπούς.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας».

Ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνει ότι έπειτα από ενδελεχή μελέτη της δικογραφίας κατέληξε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς διαπίστωσε «πρωτοφανείς ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικες και αστυνομικές επιλογές».

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα αναφέρει πως στα 50 χρόνια που ασκεί τη δικηγορία, δεν συνάντησε ποτέ «τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις».