Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Η Κρήτη ξεμένει από αυγά: Ποια άλλα προϊόντα βρίσκονται σε έλλειψη

 

Η Κρήτη ξεμένει από αυγά: Ποια άλλα προϊόντα βρίσκονται σε έλλειψη
 
Αιχμές για τον Γιώργο Γεωργαντά. «Η διαχείριση της κατάστασης είναι στον ‘αυτόματο πιλότο’!», λέει ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ανατολικής Κρήτης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ανατολικής Κρήτης, Αλέκος Στεφανάκης για τις ελλείψεις που καταγράφονται στην αγορά της Κρήτης σε αυγά, κοτόπουλα και κρέας και μάλιστα στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου του κόστους παραγωγής και του ενεργειακού ράλι.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το ekriti.gr, ο κ. Στεφανάκης τόνισε στο «Ράδιο Κρήτη» ότι οι τοπικές επιχειρήσεις καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να υπάρχει αυτάρκεια σε προϊόντα λόγω και του τουρισμού, ωστόσο, συναντούν δυσκολίες ακόμα και στο αυγό, παρά στην αύξηση της δυναμικότητας από τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει στην ‘καρδιά’ του τουρισμού!»

«Δεν τοποθετούνται πλέον κότες. Το κόστος της τροφής είναι απαγορευτικό και πολλοί το σκέφτονται. Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει στην ‘καρδιά’ του τουρισμού! Ζούμε στη φάση της υστέρησης, ενώ η Ευρώπη έχει ήδη πρόβλημα», επισήμανε ο κ. Στεφανάκης, ενώ προέτρεψε όλους να ξαναγκαλιάσουν τη γη.

«Δυστυχώς, εγκαταλείψαμε την οικόσιτη πτηνοτροφία μας»

«Δυστυχώς, εγκαταλείψαμε την οικόσιτη πτηνοτροφία μας. Υπάρχει επάρκεια στο κοτόπουλο αλλά υπάρχει ανταγωνισμός, ενώ την ίδια ώρα, στις γύρω χώρες έχει εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή του φθηνού λευκού κρέατος. Μάλιστα, στη Βουλγαρία η τιμή διπλασιάστηκε κι έφτασε στα 8 ευρώ με μισθούς εξαιρετικά χαμηλούς», όπως είπε.

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε ακόμη πως σε ό,τι αφορά στο κρέας, καταγράφεται μείωση 37% στην παραγόμενη ποσότητα του χοιρινού, για παράδειγμα στη Γερμανία.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επισιτιστική κρίση που έφτασε και στη γειτονιά μας. Όπως σημείωσε, η Ευρώπη μπορεί να μην πεινάσει, αλλά θα είναι πολύ ακριβά τα προϊόντα.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλώνεται στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων»

«Η διαχείριση της κατάστασης είναι στον ‘αυτόματο πιλότο’! Ενημερώσαμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δυστυχώς αναλώνονται στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων», τόνισε.

Αναρτήθηκε από:ieidiseis.gr
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789-_~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)