Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Πύργου: Διασπορά Covid-19 σε τρεις κλινικές

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Πύργου: Διασπορά Covid-19 σε τρεις κλινικές 

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου λόγω έξαρσης του κορωνοϊού καθώς επηρεάζει ασθενείς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Μετά την Παθολογική και τη Χειρουργική κλινική επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό. Ο λόγος για την «Ψυχιατρική κλινική», όπου όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτή αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στη συγκεκριμένη κλινική κόλλησαν κορωνοϊό.

Οι ασθενείς της «Ψυχιατρικής» παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς είναι αδύνατο να μεταφερθούν σε διαφορετική κλινική, κυρίως για ιατρικούς λόγους, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» είναι επιτακτική η ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην «Ορθοπεδική κλινική» και ένα κρούσμα στη «Χειρουργική κλινική», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της. Από τον κορωνοϊό δεν γλίτωσαν ούτε οι εργαζόμενοι των διοικητικών υπηρεσιών, οι οποίες για μια ημέρα μεταφέρθηκαν αναγκαστικά σε άλλο χώρο από αυτόν που στεγάζονται, καθώς έπρεπε να γίνει απολύμανση.

Πηγή: cnn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)