Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Olivia Newton John: Πέθανε η πρωταγωνίστρια του Grease

 
Πέθανε η
Olivia Newton John: Πέθανε η πρωταγωνίστρια του Grease
Olivia Newton John. Η σπουδαία καριέρα της και η συνεργασία που άφησε εποχή.

Πέθανε, σε ηλικία 73 ετών, η Αγγλο-Αυστραλή τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια Olivia Newton John. Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Γκράμμυ και έχει μπει πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100 ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200.

Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί. Πούλησε σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.


Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Grease (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single «You're the One That I Want», με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η Νιούτον Τζον ήταν επίσης ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Είχε ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης της υγείας και έχει αναμιχθεί με αρκετές φιλανθρωπίες, προϊόντα υγείας και εράνους. Τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την κυκλοφορία αρκετών προϊόντων για την Koala Blue και την ιδιοκτησία του Gaia Retreat & Spa στην Αυστραλία.

Η Νιούτον Τζον παντρεύτηκε δυο φορές. Απέκτησε μια κόρη, τη Χλόη Λάττανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάττανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλιγκ.

Olivia Newton John: Η ανάρτηση για τον θάνατό της

Η Dame Olivia Newton-John (73) απεβίωσε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου.

Η Ολίβια υπήρξε σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια μοιράζοντας το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπευτική έμπνευση και η πρωτοποριακή εμπειρία της με τα φυτικά φάρμακα συνεχίζεται με το Ταμείο Olivia Newton-John Foundation, αφιερωμένο στην έρευνα φυτικής ιατρικής και καρκίνου. Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζητά να γίνουν τυχόν δωρεές στη μνήμη της στο Ταμείο Olivia Newton-John Foundation Fund (ONJFoundationFund. org).

- μέσω John Easterling, συζύγου, Olivia Newton-John, αναφέρεται σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Olivia Newton-John στο Facebook.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)