Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ο δράκος του παραμυθιού - Κυβερνητικές πηγές στους FT: Ο Πούτιν πίσω από όλα

Ο δράκος του παραμυθιού - Κυβερνητικές πηγές στους FT: Ο Πούτιν πίσω από όλα
 
Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε τη Ρωσία ως υπεύθυνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών που ταλανίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Μετά τους New York Times και το Politico, που ασχολήθηκαν με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη «σκυτάλη» πήρε σήμερα άλλο ένα μεγάλο διεθνές Μέσο.

Ο λόγος για τους Financial Times, με άρθρο που αποδεικνύει ότι το Μαξίμου τελεί υπό πανικό μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από ξένα ΜΜΕ.

Στο θέμα με τίτλο «Οι ελληνικές υποθέσεις υποκλοπών προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη» γίνεται εκτενή αναφορά στο ζήτημα που έχει προκαλέσει σοβαρό «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού βάζει στο «κάδρο» για πρώτη φορά τη… Ρωσία.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η τακτική θα αποτελέσει στη συνέχεια επίσημη αμυντική «γραμμή» της κυβέρνησης – μετά τις ανήθικες επιθέσεις στον Alexander Clapp και τη Νεκταρία Σταμούλη – ή απλά πρόκειται για προσωπική άποψη, μιας και ο συνεργάτης δεν κατονομάζεται. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου λογικά θα κληθεί ν’ απαντήσει.

«Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε σε ομιλία του αυτό το μήνα ότι η υποκλοπή ήταν παράνομη, αλλά είπε ότι ήταν λάθος. «Δεν το ήξερα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ», είπε και κατηγόρησε τις «σκοτεινές δυνάμεις» ότι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας και προσθέτει: «Πρόσωπο κοντά στον Μητσοτάκη είπε ότι αυτό ήταν υπαινιγμός στη Ρωσία μετά την αντίθεση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών»... με άμεσους και έμμεσους τρόπους», είπε το πρόσωπο αυτό».

Στο άρθρο των Financial Times φιλοξενούνται, επίσης, δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος επεσήμανε ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε «να χαλάσει την εικόνα που χτίζει προσεκτικά τα τελευταία χρόνια ο Μητσοτάκης ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με φιλελεύθερες απόψεις για την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Γιώργος Παγουλάτος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πολιτική αποσταθεροποίηση.

 Πηγή: ieidiseis.gr

3 σχόλια:

  1. «Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά στο επίπεδο των διμερών σχέσεων υπάρχουν πεδία συνεργασίας που μπορούν να βελτιωθούν. Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή»
    Απόσπασμα από την ομιλία του Μητσοτάκη #...............# όταν επισκέφτηκε την Μόσχα το 2019 και έγινε ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ της ΝΔ με το κόμμα του Πούτιν, "Ενωμένη Ρωσία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από γκάφα σε γκάφα οι πανικόβλητοι ηλίθιοι. Και το ηλίθιοι δεν πειράζει. Πού είναι εθνικά επικίνδυνοι, τρομάζει. Είναι ικανοί ,προκειμένου να καλύψουν τα βοθρολύματά τους, να κάνουν πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώσε σανό στα ζωάδια Κούλαρε και μη σκας. Πάλι θα σε βγάλουν πρώτο ρε Τεράστιε! Δε νογάνε ντιπ. Γουστάρουν τρελά. Μοίρασε σανό Γίγαντα να σκάσουν από τη σανοφαγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)