Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ανατροπή με την τουρμπίνα για τον Nord Stream 1: Βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία, την επιθεωρεί ο Σολτς

Ανατροπή με την τουρμπίνα για τον Nord Stream 1: Βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία, την επιθεωρεί ο Σολτς
 
 
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, η τουρμπίνα βρίσκεται στη Γερμανία από τις 18 Ιουλίου.

Εδώ και αρκετό καιρό, η Ρωσία παραδίδει μέσω του αγωγού Nord Stream 1 της Βαλτικής Θάλασσας λιγότερο φυσικό αέριο από ό,τι είναι τεχνικά δυνατό. Η Μόσχα είχε επισημάνει ως αιτία μια τουρμπίνα που επισκευάστηκε στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα ήταν άγνωστη η τύχη της τουρμπίνας, με πολλά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ότι η τουρμπίνα είχε σταλεί στη Ρωσία. Όμως τώρα είναι γνωστό ότι η τουρμπίνα βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία, καθώς αύριο ο Γερμανός Καγκελάριος θα επισκεφθεί τη Siemens Energy για να την επιθεωρήσει και να ενημερωθεί.

Την είδηση ότι η τουρμπίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία έκανε γνωστό η εταιρεία παραγωγής ενέργειας Siemens Energy στο Mülheim an der Ruhr, η οποία ανακοίνωσε την επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην εταιρεία για να δει την τουρμπίνα.

Εκεί, η τουρμπίνα, η οποία έχει συντηρηθεί στον Καναδά, θα είναι έτοιμη για την μεταφορά της στη Ρωσία ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Σόλτς θα προβεί σε σύντομη δήλωση στον Τύπο μαζί με τον CEO της Siemens Energy Κρίστιαν Μπράς.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία μείωσε και πάλι τις παραδόσεις αερίου, επικαλούμενη περαιτέρω εργασίες επισκευής, με αποτέλεσμα στο μεταξύ μόνο το 20% του μέγιστου δυνατού όγκου να ρέει μέσα από τους σωλήνες. Στην Ευρώπη, ο λόγος θεωρείται ως πρόσχημα.

Σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom, η τουρμπίνα είναι σημαντική για τη δημιουργία της απαραίτητης πίεσης για την άντληση του φυσικού αερίου. Η Gazprom είχε επανειλημμένα κατηγορήσει τον συμβατικό της εταίρο Siemens Energy ότι δεν είχε παράσχει τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες για την επισκευή του μηχανήματος. Η Siemens Energy είχε απορρίψει τις κατηγορίες της Gazprom.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία ελπίζει σε μια γρήγορη επιστροφή του επισκευασμένου αεριοστροβίλου, ενόψει των περιορισμένων παραδόσεων αερίου μέσω του αγωγού. Η τουρμπίνα θα πρέπει στη συνέχεια να εγκατασταθεί στον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου Portovaya, και στη συνέχεια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επαναλειτουργία, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, η τουρμπίνα βρίσκεται στη Γερμανία από τις 18 Ιουλίου.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)