Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πούτιν: Ο λαός αποφάσισε - Η Ρωσία έχει 4 νέες περιοχές, θα τις προστατεύσουμε

Πούτιν: Ο λαός αποφάσισε - Η Ρωσία έχει 4 νέες περιοχές, θα τις προστατεύσουμε
 
 
 
«Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ» είπε ο Πούτιν. Όσα έγιναν στην τελετή προσάρτησης των 4 περιοχών.

Στην προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας προχώρησε σήμερα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε μία τελετή υπογραφής με τους επικεφαλής των τμημάτων αυτών.

«Ο λαός αποφάσισε. Η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος ηγέτης. «Όσοι έχασαν τη ζωή τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ήρωες της Μεγάλης Ρωσίας», σημείωσε.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ. Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ», υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει»

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Πούτιν. «Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα. Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «θα προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις αξίες μας» και ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης: «Για ποιους κανόνες που διακηρύσσει η Δύση μιλάμε; Αυτό είναι υποκρισία. Η Ρωσία είναι ένας πολιτισμός χιλίων ετών».

«Κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους εγκλήματα του παρελθόντος. Η ρωσοφοβία προκαλείται σήμερα από το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε να γίνουμε αποικία. Μας έλεγαν φίλους και μας αντιμετωπίζουν ως σκλάβους αλλά τώρα οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την ενότητα του έθνους μας», συνέχισε ο ίδιος.

Οι περιοχές της Ουκρανίας που ενσωματώνει η Ρωσία

Ρωσία Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία, δημοψηφίσματα, επιστράτευση, Πούτιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, περιοχές, πόλεμος Ουκρανία, πόλεμος στην Ουκρανία

«Η Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες»

Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί.

«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως το πυρ, όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.

Επίθεση στις ΗΠΑ

Ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και των αυτονομιστικών διοικήσεων που υποστήριξε στην ανατολική Ουκρανία .

Παράλληλα τόνισε ότι η Δύση δεν έχει ηθικό δικαίωμα να μιλά για δημοκρατία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι οι δυτικές χώρες δεν αναζητούν διέξοδο από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Οι Αγγλοσάξονες ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream»

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των «Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: προχώρησαν σε σαμποτάζ» δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», είπε ο χαρακτηριστικά.

Ενημερώθηκε η Δούμα

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε πως ο Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα σχέδια υπαγωγής τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία -- ένα τεχνικό βήμα προς την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών αυτών.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, σημαντικός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στο επίσημο κανάλι της Δούμας στο Telegram πως ο Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα επίσημα αιτήματα των περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διεξήγαγε δημοψηφίσματα -όπως τα χαρακτηρίζει- σε τέσσερις εν μέρει ελεγχόμενες από αυτήν περιοχές της Ουκρανίας -το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια- και είπε πως τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι κάτοικοι τάχθηκαν με συντριπτικές πλειοψηφίες υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν πως οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν υπό τον καταναγκασμό της κατοχής, δεν ήταν αντιπροσωπευτικές και παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

Άμεση απάντηση από την ΕΕ: «Η παράνομη προσάρτηση δεν θα αλλάξει τίποτα»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επίπληξε έντονα την κίνηση της Ρωσίας γράφοντας στο Twitter:

«Η παράνομη προσάρτηση που κήρυξε ο Πούτιν δεν θα αλλάξει τίποτα. Όλα τα εδάφη που καταλαμβάνονται παράνομα από Ρώσους εισβολείς είναι ουκρανική γη και θα είναι πάντα μέρος αυτού του κυρίαρχου έθνους».

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)