Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Περίεργα παιγνίδια με τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο και τα Ειδικά Δικαστήρια

Περίεργα παιγνίδια με τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο και τα Ειδικά Δικαστήρια
 
 
Σφοδρές αντιδράσεις για τους νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, την παραμονή της δίκης Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης και πλήγμα στα θεμέλια του κράτους Δικαίου, ενδεχομένως να θεωρηθεί η προαγωγή σε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου των πέντε από τα επτά μέλη της σύνθεσης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, στο παρά πέντε της δίκης του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Αυτό ακριβώς προσπάθησε να διαφυλάξει ο συνταγματικός νομοθέτης, ο οποίος επέβαλλε να κληρώνονται τα μέλη της σύνθεσης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, μεταξύ των Αεροπαγιτών και Συμβούλων Επικρατείας, στη θέση που κατείχαν, πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πολιτικού προσώπου, προκειμένου να μην εγείρονται υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος των μελών του δικαστηρίου, που θα κρίνουν πολιτικό αντίπαλο της κυβερνώσας πλειοψηφίας.

Πολλώ δε μάλλον, όταν προάγονται σε Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, την παραμονή της δίκης τα πέντε από τα επτά μέλη του Αρείου Πάγου, που αποτελούν μέλη της 13μελούς σύνθεσης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Οπως έγινε τώρα, όπου προήχθησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή από την Κυβέρνηση, στο παρά πέντε της δίκης, οι πέντε από τις επτά Αεροπαγίτες, σε Αντιπροέδρους ΑΠ, που θα αποτελέσουν μέλη της δικαστικής σύνθεσης στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Εύλογα προκαλούνται σκέψεις ότι με τις προαγωγές των Αεροπαγιτών, στο παρά πέντε της δίκης, επιδιώκεται ο επηρεασμός της κρίσης των δικαστών, πράγμα το οποίο το Σύνταγμα και η ισχύουσα νομοθεσία θέλει να αποτρέψει.

Επιπλέον, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δημιουργείται θέμα κακής συνθέσεως του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στους κατηγορούμενους, να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω κακής συνθέσεως.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο δικαστικό και νομικό κόσμο το γεγονός ότι, δεν προήχθη σε Αντιπρόεδρο ΑΠ η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου, παρά το γεγονός ότι, πληρούσε τις προϋποθέσεις, ενώ είναι αυτή, που λόγω αρχαιότητας θα προεδρεύσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Για την ιστορία, οι Αεροπαγίτες, που προήχθησαν σε Αντπροέδρους είναι οι: Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη, Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, και Μαριάνθη Παγουτέλη.

 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:


  1. Παγουτέλη Μαριάνθη . ! Αντιπρόεδρος του Α.Π. Αυτή που έγραφε στο προσωπικό της blog:
    "Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!"
    Είναι ακροδεξιοί αδίστακτοι τυχοδιώκτες επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)