Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Θλίψη στο μπάσκετ: Πέθανε στα 46 του ο Ανατόλι Ζουρπένκο

Ανατόλι Ζουρπένκο 

 

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, Ανατόλι Ζουρπένκο.


Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο άλλοτε συμπαίκτης του στους «ερυθρόλεκους», Αλεξέι Ζεβροσένκο, με ανάρτηση στο Facebook.

Ο Ζουρπένκο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του.

Ο αείμνηστος καλαθοσφαιριστής έπαιξε για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, στην οποία μετακόμισε από το Βόλγκογκραντ της Ρωσίας σε πολύ νεαρή ηλικία. Για την ακρίβεια έπαιξε σχεδόν σε όλη του καριέρα στη χώρα μας, με εξαίρεση τα τελευταία δύο χρόνια (2007-09), όπου φόρεσε τη φανέλα της Βολζάνιν.

Πρώτος σταθμός ήταν ο Σπόρτιγκ τη σεζόν 1994/95 κι ακολούθησαν Ολυμπιακός, Μαρούσι, Πανελλήνιος, Νήαρ Ηστ, Παπάγου και Ηλυσιακός. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague το 1997, σε μια σεζόν όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το Triple Crown. Επίσης, ήταν μέλος της ομάδας και στο πρωτάθλημα του 1996.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός σε μήνυμά της στα social media, ανέφερε: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου του Ανατόλι Ζουρπένκο, σε ηλικία μόλις 46 ετών. Ο Ανατόλι φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας για τρία χρόνια και ήταν μέλος της ομάδας που το 1997 πανηγύρισε την κατάκτηση του triple crown. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν τη θλίψη μας. Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Ανατόλι».

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)