Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 5 & 6.11



Έντονες κα
ταιγίδες και δυνατούς νοτιάδες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για αύριο Σάββατο.

Ειδικότερα, ο δυνατός μιστράλ (τοπικός βαρδάρης της Μεσογείου) που φτάνει τα 11 μποφόρ και είναι παγωμένος στέλνει σύννεφα προς την χώρα μας και έτσι το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε στον Έβρο και στην Αν. Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε τοπικά πυκνές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις στο αν. Αιγαίο.

Μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε στο Ιόνιο και τοπικά θα έχουμε βροχές στην Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι και μετά η κακοκαιρία θα είναι έντονη σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ το βράδυ οι μπόρες θα κινηθούν προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο (τοπικά στα 6-7). Η θερμοκρασία στους 25 στα κεντρικά, στους 23 στο Αιγαίο και στους 21 με 23 στο Ιόνιο.

Στην Αττική υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έντονες ομίχλες και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα χαλάει με τις πρώτες βροχές να πέφτουν στα ορεινά της περιφέρειας. Το βράδυ όμως ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος και ειδικά τα ξημερώματα. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης από το πρωί έντονες ομίχλες και μετά το μεσημέρι θα συννεφιάζει ολοένα και περισσότερο. Το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα ανοίγει στα δυτικά και τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική. Επίσης και στην Αττική θα έχουμε πολλές βροχές όπως και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα κεντρικά ηπειρωτικά στους 18 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται με τα φαινόμενα να επιμένουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Την Τρίτη αραιή συννεφιά στα ΒΑ και λιακάδα στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη ηλιοφάνεια παντού. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)