Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Μαρουσάκης για κακοκαιρία EVA: «Καλύτερα να αναβληθεί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός – Θα ρίξει πάρα πολύ νερό!» (Video)

Για το κύμα κακοκαιρίας «EVA», που βρίσκεται ήδη στα δυτικά και αναμένεται να «σφυροκοπήσει» τη χώρα τις επόμενες ώρες, μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος του Open επισήμανε ότι η ισχυρή φθινοπωρινή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα και την Αττική, προτείνοντας μάλιστα να αναβληθεί το ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, την Κυριακή, στη Λεωφόρο.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει την παρουσία τους αισθητή προς την Κέρκυρα και την Ήπειρο όπου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν βροχές. Το κύμα κακοκαιρίας έχει περάσει ήδη από την περιοχή της Ιταλίας, με αρκετά μεγάλα ύψη βροχής, και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες», εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.


»Το θέμα είναι ότι, καθώς αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα μετατοπίζεται ολοένα και πιο ανατολικά θα παίρνει ενέργεια από θαλάσσιες εκτάσεις, θα ενισχύεται, θα οργανώνεται ξανά με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα για τα οποία έχουν προειδοποιήσει ΕΜΥ αλλά και Πολιτική Προστασία. Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται ανά εξάωρο».

«Τις αμέσως επόμενες ώρες», τόνισε, «θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου Πελάγους τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξαπλώνονται από τα βόρεια προς τα κεντρικά για να επηρεάζεται σταδιακά και η δυτική, ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή φθινοπωρινή κακοκαιρία και οι Αρχές είναι σε ετοιμότητα. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι κινείται σχετικά αργά. Στη Δυτική Ελλάδα θα μείνει τουλάχιστον μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής», επισήμανε.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε πως «Από τις 2 το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα μπαίνουν και στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Προς τις 8 το βράδυ τα φαινόμενα τείνουν να εξαπλώνονται πιο ανατολικά, θα προσπαθήσουν να περάσουν την οροσειρά της Πίνδου και πάλι, όμως, ο κύριος όγκος των βροχών θα εστιάζεται στο δυτικό κομμάτι της χώρας. Από τα ξημερώματα της Κυριακής, στο παιχνίδι αρχίζει να μπαίνει και ο νομός Αττικής ενώ τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν και προς την κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα».

»Οι έντονες βροχές και οι καταιγίδες θα διαρκέσουν μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής. Το πρωί της ίδιας μέρας ο κύριος όγκος των φαινομένων θα βρίσκεται και πάνω από τα ανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά και μέσα στο Αιγαίο. Το πιο επικίνδυνο χρονικό διάστημα για τον νομό Αττικής θα είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι και αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας. Σε πολλές περιοχές του νομού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια».

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)