Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Δυναμικές πορείες φοιτητών και μαθητών στη Θεσσαλονίκη

 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη φοιτητικών παρατάξεων, αλλά και μέλη μαθητικών συλλόγων και ενώσεων γονέων.

Οι φοιτητές αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) «ενώθηκαν» με μαθητές και συλλόγους γονέων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και κατέληξαν στο Διοικητήριο (υπουργείο Μακεδονίας Θράκης). 

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με αιτήματα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στη δημόσια παιδεία, αναβάθμιση των πανεπιστημιακών υποδομών, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. «Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε για όσα έχουμε ανάγκη», φώναξαν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.

Στο μεταξύ, στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκινώντας από εκεί ξεχωριστή πορεία.

Στη διαδήλωση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σημερινή πορεία έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων κινητοποιήσεων μετά και τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή της Νομικής που έπεσε από παράθυρο του τρίτου ορόφου, ενώ παρακολουθούσε μάθημα σε κατάμεστη αίθουσα.

Οι φοιτητές εκτός από τις ελλείψεις καθηγητών καταγγέλλουν και την ακρίβεια. «Η ακρίβεια σε βασικά είδη, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη θέρμανση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολλοί φοιτητές δεν ξέρουν αν θα μπορούν να σπουδάζουν, αναγκάζονται να δουλέψουν με μισθό – χαρτζιλίκι, οι οικογένειές μας ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα. Στις σχολές η υποχρηματοδότηση, οι “κόφτες δαπανών προμηνύουν πολικό ψύχος σε αμφιθέατρα και εστίες στους επόμενους μήνες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)