Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Απέραντο δικαστήριο ο Δήμος Αλμωπίας;

 


 


Σε απέραντο και ατέλειωτο δικαστήριο φέρονται διατεθειμένοι  να μετατρέψουν τον Δήμο Αλμωπίας   επαγγελματίες που θεωρούν ότι θίγονται από την τακτική του Δήμου να δίνει απ ευθείας αναθέσεις μόνο σε λίγους εκλεκτούς, όπως θεωρούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσουν σύντομα μηνυτήριες αναφορές για διαφυγόντα κέρδη.

 Άλλωστε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  , αναφερόμενος σε διαμαρτυρία –καταγγελία επαγγελματία ,ήταν σαφής : « Όσοι θεωρούν ότι θίγονται μπορούν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη»

 

 Η καταγγελία επαγγελματία της Αριδαίας  , σύμφωνα με πηγές προκείμενες κυρίως σε πολιτκούς αντιπάλους  , είναι μόνο η αρχή όσων πρόκειται να ακολουθήσουν . Σύμφωνα δε με ορισμένους οι προμήθειες σε γραφική ύλη που έγιναν με την διαδικασία του κατεπείγοντος , σε μια περίοδο που τα σχολεια υπολειτουργούσαν  λόγω covid 19 δεν  δικαιολογούν κανένα  τέτοιο λόγο. Δεν αποκλείεται ο πρώτος κύκλος περιπετειών για την δημοτική αρχή να ξεκινήσει με επιστολές στην Εισαγγελεία Έδεσσας. Όπως υποστηρίζουν , χωρίς κανένα άλλο στοιχείο ή ένδειξη προς το παρόν , εκτιμούν ότι τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Αλμωπίας , με αυτό τον τρόπο των αναθέσεων έχει ζημειωθεί εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ.

Το τελευταία  χρονικό διάστημα ξεκίνησε και η δικαστική διερεύνηση για καταγγελίες που αφορούσαν την ανάθεση εργασιών σε άτομα που δεν είχαν τις αντίστοιχες άδειες.

Φυσικά όλα αυτά δεν αποκλείεται να εντάσσονται  και στην σφαίρα φθοράς  της δημοτικής αρχής από διάφορους «αντιπάλους» Δεν μένει παρά να φανεί αν κάτι τέτοιο ξεκινήσει ή αν οι «εμπνευστές¨ θα επιλέξουν κάτι  διαφορετικό . Είναι σαφές πάντως ότι ένα μέρος της προεκλογικής δημοτικής περιόδου θα εξαντληθεί σε ζητήματα ηθικής και κακοδιοίκησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)