Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Kαλάθι του νοικοκυριού: Από σήμερα θα αναγράφεται και η προηγούμενη τιμή των προϊόντων

Δεύτερη ημέρα εφαρμογής του μέτρου του «καλαθιού του νοικοκυριού» και από σήμερα στο e–katanalotis θα αναγράφεται, μετά από απαίτηση του υπουργείου Ανάπτυξης, και η προηγουμένη τιμή των προϊόντων που είναι στο καλάθι, έτσι ώστε να είναι άμεση η σύγκριση.

Ο στόχος αυτής της ενέργειας, λένε στελέχη του υπουργείου, είναι να υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι τιμές που παρουσιάστηκαν χθες, και θα παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα μέσα από το καλάθι, θα είναι χαμηλότερες από αυτές που ίσχυαν ένα μήνα πριν.

«Να συμβάλουν και οι βιομηχανίες»

Στο μεταξύ συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας θα έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να ζητήσει και από αυτούς να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια για έλεγχο των τιμών με το καλάθι του νοικοκυριού.

Όπως σημειώνει ο υπουργός, «δεν αρκεί η προσπάθεια του λιανικού εμπορίου εάν σε αυτή δεν συμβάλει και η βιομηχανία και για αυτό γίνεται η σημερινή συνάντηση».

«Υποκαλάθι» για άτομα με σοβαρές παθήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί και ειδική κατηγορία υποκαλαθιού για ειδικές κατηγορίες ώστε να καλυφθούν και οι ευάλωτοι πολίτες που έχουν σοβαρές παθήσεις και χρειάζονται ειδική διατροφή με συγκεκριμένα τρόφιμα (διαβητικοί, άτομα απου έχουν δυσενεξία στη γλουτένη κλπ).

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)