Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Βιασμός 15χρονου: Εμφανίστηκε μετά το αυτόφωρο και ο 8ος ανήλικος - Έξι στη φυλακή

Βιασμός 15χρονου: Εμφανίστηκε μετά το αυτόφωρο και ο 8ος ανήλικος - Έξι στη φυλακή
 
 
 
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Προφυλακίζεται ένας ακόμη ανήλικος.
Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή ο 8ος ανήλικος, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για τη σοκαριστική υπόθεση συστηματικού βιασμού του 15χρονου αγοριού στο Ίλιον.

Πρόκειται για ένα 15χρονο μαθητή από την Ελλάδα ο οποίος εμφανίστηκε στις αρχές αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν και έναν ακόμα ανήλικο με καταγωγή από την Βουλγαρία, ο οποίος δύο ημέρες πριν από την αστυνομική επιχείρηση είχε πάει για διακοπές με την οικογένεια του στη γενέτειρά του. Όταν έμαθε ότι τον αναζητούσαν οι αρχές, ο 15χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα και σήμερα συνοδεία του δικηγόρου του προσήλθε στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 6 ανήλικοι έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους που δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στη φυλακή ένας ακόμη ανήλικος

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη ανήλικος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Αναλυτικότερα, ο κατηγορούμενος προσήλθε στα δικαστήρια, συνοδευόμενος από το συνήγορο και τους γονείς του. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο νεαρός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Είναι ο έκτος κατά σειρά από την παρέα των ανηλίκων που μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται ότι στο κάδρο έχουν μπει και τέσσερα κορίτσια, ηλικίας 14 και 15 ετών, που γνώριζαν τον γολγοθά του 15χρονου, καθώς φέρεται να βρίσκονταν μπροστά στον βιασμό του.

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: Συμμορία, Ομαδικός βιασμός κατ` εξακολούθηση, Πορνογραφία.

Οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους αρνούνται όμως της κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού:

Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του, ο ένας 16χρονος κατηγορούμενος είπε χαρακτηριστικά πως επρόκειτο για πλάκα, ωστόσο, «η κατάσταση ξέφυγε».

Σοκάρει η κατάθεση του 15χρονου για τον ομαδικό βιασμό

«Μου έλεγαν «πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι». Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα «σταματήστε, σταματήστε». Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν».

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα... «Άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ», αλλά συνέχιζε.

Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», αποκάλυψε ο 15χρονος. Όπως αποκάλυψε ο 15χρονος μάρτυρες στους βιασμούς του ήταν και τέσσερα κορίτσια. «Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει.

Είναι τέσσερα κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρόνων και άλλες δύο είναι 15 χρόνων. Για την τέταρτη δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια ότι, όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια τη ρώτησαν αν θέλει και αυτή. «Θες κι εσύ;», της είπαν. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», είχε πει ο 15χρονος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)