Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Πάγωσαν κι οι καταρράκτες του Νιαγάρα από την “χιονοθύελλα του αιώνα” – Απόκοσμο σκηνικό σαν γιγάντιο γλυπτό από πάγο [videos]

Οι πολικές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα έκαναν τον τεράστιο όγκο νερού των καταρρακτών να “σταματήσει”. Screenshot via YouTube

Ακόμη και οι γιγάντιοι καταρράκτες του Νιαγάρα δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη σφοδρότητα της “χιονοθύελλας του αιώνα” που σαρώνει τις ΗΠΑ.

Τμήμα των καταρρακτών πάγωσε με τις φωτογραφίες που αναρτώνται από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να παρουσιάζουν ένα απόκοσμο σκηνικό κολοσσιαίων διαστάσεων, γλυπτών από πάγο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα νερά να έχουν ακινητοποιηθεί στη διάρκεια της ροής τους δίνοντας την αίσθηση μιας τεράστιας παγωμένης έκτασης μέσα σε μια στιγμή.

Βουνά από πάγο δημιουργήθηκαν  και η τεράστια έκταση είναι καλυμμένη με παχύ, λευκό χιόνι.

Ένας τεράστιος όγκος 3.160 τόνων νερού ρέει πάνω από τους Καταρράκτες κάθε δευτερόλεπτο, που σημαίνει ότι σχεδόν ποτέ δεν παγώνει εντελώς λόγω του τεράστιου όγκου του νερού. Αντίθετα, συχνά δημιουργείται κρούστα πάγου στα επιφανειακά νερά κάνοντάς τα να φαίνονταν σαν να έχουν σταματήσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)