Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Τροπολογία για να δοθούν τα 600 ευρώ και σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες

Βουλή ολομέλεια 

Την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους ενστόλους, αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει να καταθέσει τροπολογία στην οποία θα συμπεριληφθούν κοινωνικές ομάδες οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κρίση των τελευταίων ετών.

Οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί αλλά και το προσωπικό καθαριότητας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έκανε χθες σαφές η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στην «Α» Όλγα Γεροβασίλη η  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ήταν  κάθετα αντίθετη με  την προεκλογικού χαρακτήρα απόφαση του «κου Μητσοτάκη, να νομοθετήσει ως άλλος Μαυρογυαλούρος, επίδομα 600 ευρώ (και τελικά 420 ευρώ..) στους ένστολους αστυνομικούς και λιμενικούς, αποκλείοντας ταυτόχρονα από παρόμοια ενίσχυση κάθε άλλη κοινωνική και επαγγελματική ομάδα».

Πάντως σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σταθεί σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαφωνίες και θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε «θετικό οικονομικό μέτρο έρχεται προς ψήφιση για οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων».

 Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)