Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: «Θα γίνει η Πισπιρίγκου της πολιτικής» λέει ο Κωνσταντινόπουλος

Εύα Καϊλή: «Θα γίνει η Πισπιρίγκου της πολιτικής» λέει ο Κωνσταντινόπουλος

 


 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε για την υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πρώην σύντροφος πλέον της Εύας Καϊλή, η οποία διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για την υπόθεση της ευρωβουλευτού, η οποία κατηγορείται για διαφθορά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ούσα προφυλακισμένη στις Βρυξέλλες.

Οπως υποστήριξε, υπήρχε δεδομένη πρόθεση της 44χρονης πολιτικού να μετακινηθεί στη Νέα Δημοκρατία, όπως και δεδομένη πρόθεση από το ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή της.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, μάλιστα, το πρόσωπο της κυρίας Καϊλή θα ταυτιστεί με τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε ό,τι αφορά στην πολιτική, μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.

«Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να το πιστέψει. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια αυτό, όχι μόνο επειδή τη γνωρίζαμε, ξέρουμε ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο στην Ελλάδα και κανείς δεν θέλει να συμβαίνουν όλα αυτά που ακούγονται. Από όπου πέρασε η κ. Καϊλή, δεν σημαίνει ότι η ατομική ευθύνη της ότι θα γίνει συλλογική» είπε αρχικά στο MEGA ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή ήθελε να γίνει μέλος της ΝΔ»

«Το δεύτερο ζητούμενο είναι τι έκανε η κ. Καϊλή. Το BBC χθες έλεγε για τις σχέσεις της κ. Καϊλή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δημητριάδη. Ήθελε να γίνει μέλος της ΝΔ η κ. Καϊλή, εμείς περιμέναμε να βγει το «διαζύγιο» και θα ανακοίνωνε την ήδη νέα «σχέση» της» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Το καλοκαίρι, όταν πήγε ο κ. Ανδρουλάκης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ. Καϊλή πάντα ταυτιζόταν με τη γραμμή Μαξίμου, όχι της ΝΔ. Μετά ήταν μέλος της PEGA και δεν ήθελε να έρθει η PEGA στην Ελλάδα, η επιτροπή. Τρίτον, ο τρόπος που συμπεριφερόταν πολιτικά σε όλα τα ζητήματα», πρόσθεσε.

«Όλοι οι ακόλουθοι του κόμματος στη ΔΕΘ συνήθως πάνε στην ομιλία του αρχηγού του κάθε κόμματος, η κ. Καϊλή προτίμησε να πάει στην ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη. Δεν ξέρω αν είναι ΠΑΣΟΚ η κ. Καϊλή, δεν την τιμά ο τρόπος που φέρεται. Δεν είναι θέμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πλήττει το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο το ευρωπαϊκό αλλά και το ελληνικό. Ο κόσμος για ακόμη μία φορά απογοητεύεται πάρα πολύ και νιώθει ότι τελικώς όλα καταλήγουν εκεί» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Ο Χατζηδάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν και ούτε ένα κανάλι δεν το σχολίασε»

Για το εάν πλήττει το ΠΑΣΟΚ το σκάνδαλο που φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως «η κ. Καϊλή θα είναι κάτι σαν την Πισπιρίγκου στα ΜΜΕ. Αυτό χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση μονοθεματικά. Δεν συγχέω όμως τις δύο υποθέσεις. Τι κάνει τώρα η «Πισπιρίγκου της ευρωβουλής»; Σταματάμε να μιλάμε για τις τράπεζες και τα επιτόκια, σταματάμε να μιλάμε για το ότι ανακοίνωσε ένας υπουργός ότι παρακολουθείται αλλά δε το γνώριζε ο πρωθυπουργός».

«Το Μαξίμου θέλει να έχει “Πισπιρίγκου” για να μην συζητάμε τίποτα άλλο. Έχει βγει ο κ. Χατζηδάκης και είπε ότι τον παρακολουθούσαν αλλά δεν το ήξερε ο πρωθυπουργός. Και δεν υπάρχει κανείς από το πρωί μέχρι το βράδυ, ούτε ένα κανάλι που να το σχολιάσει. Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν αλλά ότι έχει μόνο εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ότι δεν τον παρακολουθούσε» πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα να παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη λόγω της Εύας Καϊλή, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Είναι το κύριο επιχείρημα του Μαξίμου αυτό. Ο πρωθυπουργός βγήκε και έδιωξε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε στον κ. Ανδρουλάκη, ήταν ένα νόμιμο λάθος και ότι «εάν το ήξερα δεν θα το επέτρεπα». Αυτό σημαίνει ότι το θέμα των παρακολουθήσεων δεν έχει σχέση, με ποινικά ζητήματα. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήταν ποινικό, είναι όμως το Μαξίμου τόσο άθλιο στο οποίο λένε, ότι οι Βέλγοι ήξεραν πριν εάν χρόνο και άρχισαν πριν έναν χρόνο και άρχισαν πριν έναν χρόνο να παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν μιλούσε με την Καϊλή».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)