Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ο δυνητικά θανατηφόρος «ιός της καμήλας» έχει σακατέψει την εθνική Γαλλίας: Ο Κομάν τρίτο θύμα, φόβοι ενόψει του τελικού

 

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν επιβεβαίωσε ότι ο Κινγκσλέι Κομάν είναι ο τρίτος Γάλλος παίκτης που πάσχει από τη “γρίπη της καμήλας”, με τους Αντριάν Ραμπιό και Νταγιό και Νταγιό Ουπαμεκανό να παλεύουν ήδη για τη φυσική τους κατάσταση πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή με την Αργεντινή.

Η Γαλλία έβαλε τέλος το παραμυθένιο ταξίδι του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη 2-0 στους ημιτελικούς χθες Τετάρτη , χάρη στα γκολ του αριστερού μπακ Τεό Ερναντέζ  και της “χρυσής αλλαγής” του Ραντάλ Κολο Μουανί.

Ο Ραμπιό και Ουπαμεκανό, οι οποίοι έπαιζαν τακτικά στην ομάδα μέχρι τον ημιτελικό, αναγκάστηκαν να κάτσουν στον πάγκο αφού αρρώστησαν με συμπτώματα γρίπης.

Η Γαλλία ανησυχεί για αυτόν τον ιό που είναι γνωστός ως «γρίπη της καμήλας» και έστειλε τον Ραμπιό σε απομόνωσε σε ξενοδοχείο, καθώς ανησυχεί μήπως  χάσει άλλους παίκτες από την ασθένεια.

«Στη Ντόχα, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει λίγο και εξακολουθούμε να έχουμε κλιματισμό συνεχώς.   Είχαμε μερικές περιπτώσεις συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη. 

Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην εξαπλωθεί και οι παίκτες έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο και προφανώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα υποφέρει.

«Ο Ουπαμεκανό ένιωσε άσχημα αμέσως μετά τον αγώνα με την Αγγλία. Συμβαίνει όταν καταβάλλεις τόσο πολύ τον εαυτό σου, το σώμα σου εξασθενεί και είσαι πιο επιρρεπής σε αυτούς τους ιούς.

«Λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν εξαπλωθεί, αλλά οι ιοί είναι φυσικά μολυσματικοί και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις εναντίον τους.

«Θα τον χωρίσουμε από τους άλλους και από τον Άντριεν επίσης».

Η Γαλλία διεκδικεί να γίνει η πρώτη χώρα που κερδίζει διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα μετά τη Βραζιλία το 1958 και το 1962.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Αναρτήθηκε από: hellasjournal.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)