Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Εκνευρισμός Ασημακοπούλου στην Ευρωβουλή – Απέδωσαν ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου (Video)

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/12/anna-misel-1024x683.jpg

 

Η συζήτηση για τις εκθέσεις της Επιτροπής σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και τις επιπτώσεις στο κράτος δικαίου δεν εξελίχθηκε καλά για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς έγιναν εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα η οποία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Λογικό και επόμενο ήταν να χρησιμοποιηθεί το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία φιγουράρει στη θέση 108 σύμφωνα με την έκθεση των RSF για το 2022, γεγονός που προκάλεσε έντονη αμηχανία και εκνευρισμό στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, που είχε τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κάλεσε τους συναδέλφους της να… σταματήσουν τις συκοφαντίες κατά της Ελλάδας και στη συνέχεια παρουσίασε το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «συμμετοχής σε γόνιμο διάλογο» και «ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της προστασίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

«Τα θέματα Τύπου είναι και θέματα κράτος Δικαίου και ως τέτοια τα αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μου στην Ελλάδα οπότε σταματήστε να συκοφαντείτε την Ελλάδα η οποία από την πρώτη στιγμή καλωσόρισε την ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, μία πρωτοβουλία ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετέχουμε για αυτό ενεργά στον γόνιμο διάλογο μέσα από τον οποίο θα αποκρυσταλλωθεί ένα ενιαίο αδιάβλητο πλαίσιο που θα ενδυναμώνει την ελευθεροτυπία και θα ενισχύει τη δημοκρατία. Σήμερα είναι η Ελλάδα αυτή που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας, της ελευθερίας και της ενίσχυσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής της ΝΔ.


Πηγή: documentonews.gr

1 σχόλιο:

  1. Η βαφτιστήρα του Γκλίξμπουργκ θύμωσε.
    Η μάρτυρας υπεράσπισης του παιδόφιλου (σύμβουλου του Κυριάκου)Νίκου Γεωργιάδη, κάνει μουσουνάκια! :-) :-) :-) :-):-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)