Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Τσίπρας: «Είσαστε Σκοτάδι, Συγκάλυψη, Ολοκληρωτισμός»

Μετωπική Τσίπρα: Μας πάτε στην έρημο του ολοκληρωτισμού, στον σκοτεινό Μεσαίωνα κύριε Μητσοτάκη
 
 
 
Κατά μέτωπο επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη. «Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος και δεν θα εφαρμοστεί».

«Βαριά υποχρέωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία. Είναι βαθιές και ανεξίτηλες οι πληγές που αφήνετε στο σώμα της Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «έχετε επιλέξει το δρόμο της συγκάλυψης και της διαφυγής. Τώρα μαθαίνω θα επιχειρήσετε να κατεβείτε και στο τελευταίο σκαλοπάτι. Αυτό των κατασκευών, της λάσπης και του φτηνού αντιπερισπασμού. Αλλά δε θα διασωθείτε».

«Σας προκαλώ, ελάτε να ανοίξουμε μαζί τα αρχεία της ΑΔΑΕ. Ελάτε να πάμε μαζί στα αρχεία της Εισαγγελίας, εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Γιατί φοβάστε;», κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η μεγάλη διαφορά επί ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρακολουθούσε τη greek mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη greek mafia. Ελπίζω να επιχειρήσετε να δώσετε κάποιες απαντήσεις, κ. Μητσοτάκη, σε όσα κρατάτε στο σκοτάδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είσαστε Σκοτάδι, Συγκάλυψη, Ολοκληρωτισμός»

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «μας πάτε πολύ μακριά κ. Μητσοτάκη από την ευρωπαϊκή Φιλελεύθερη Δημοκρατία. Μας πάτε στην έρημο των εποχών του Ολοκληρωτισμού. Σε ένα σκοτεινό Μεσαίωνα. Δεν είσαστε άνθρωπος του αύριο, όπως προπαγανδίζει ο καλοπληρωμένος μηχανισμός σας, κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είσαστε μια τραγική φιγούρα από το πιο ζοφερό παρελθόν. Γιατί το αύριο θέλει Φώς. Διαύγεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία. Εσείς είσαστε Σκοτάδι, Συγκάλυψη, Ολοκληρωτισμός».

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε πως «όσα διαπράξατε δεν αμαυρώνουν μόνο τη δημοκρατία» όταν «παραβιάζεται βάναυσα και παράνομα η ιδιωτικότητα χωρίς καμία δικαιολογία. Όταν οδηγούμαστε με ευθύνη σας, σε μια δυστοπική κοινωνία. Γιατί μπορεί τον κ. Χατζηδάκη να μην τον ενοχλεί και να μην αντιδρά αν αντί για εκλεγμένος πολιτικός και υπουργός, κυκλοφορεί ως στόχος της ΕΥΠ με τον κωδικό αριθμό 5046c. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες πολίτες, και πολύ ψηφοφόροι σας κύριε Μητσοτάκη, που δεν το ανέχονται αυτό. Και κυρίως δεν ανέχονται την επιχείρηση συγκάληψης. Που είναι εξίσου κραυγαλέα και άθλια, με το έγκλημα αυτό κάθε αυτό».

Και συνέχισε λέγοντας «γιατί έτσι καταργείτε το δεύτερο σκληρό πυρήνα της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας και της Ανοιχτής Κοινωνίας, τις οποίες υποτίθεται οτι πρεσβεύετε. Τη διάκριση και τον έλεγχο των εξουσιών. Την περίφημη Αρχή των εγγυήσεων της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Και αυτή είναι μια διολίσθηση προς τον Ολοκληρωτισμό. Αν με δυο λόγια, με τις παράνομες παρακολουθήσεις μας πάτε κατευθείαν στον Οργουελ,
με την επιχείρηση συγκάλυψης, με το "σκοτάδι παντού" μας πάτε κατευθείαν στον Κάφκα. Όπου ο πολίτης νιώθει να τον συνθλίβουν οι μηχανισμοί ενός Απολυταρχικού και Ολοκληρωτικού Κράτους.

«Πρωταθλητές στην διαφθορά»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας πως κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες κατανοούν ότι η πολιτική σας «παράγει όχι μόνο την πιο προκλητική αδικία, αλλά και τη ληστεία των δημόσιων ταμείων με όλα τα μέσα». Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «με διαφθορά, με απευθείας αναθέσεις, με τον κομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι. Με τους λογής Πάτσηδες και τους λογής Στάσηδες, με τα προγράμματα Σκοιλ Ελικίκου και τις λίστες Πέτσα, με τις υποθέσεις του κ. Μαραβέγια και του κ. Καπάτου, τις αναθέσεις της κ. Νικολάου, με τη ντροπιαστική άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη που σας πήρε δυο μέρες να αποφασίσετε ότι θα διαγράψετε» και κατέληξε λέγοντας: «Η λίστα τελειωμό δεν έχει. Αποδεικνύεστε πρωταθλητές στη διαφθορά».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η ώρα της Δικαιοσύνης όμως πλησιάζει. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όποτε και αν στήσετε τις κάλπες θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως αποτελεί παράγοντα ανωμαλίας. «Εσείς ζητάτε δεύτερες και τρίτες εκλογές και μιλάτε και για σταθερότητα. Για ποια σταθερότητα όμως μιλάτε, όταν αποτελείτε ο ίδιος πλέον παράγοντα ανωμαλίας; Για την οικονομία, για τη δημοκρατία, για τους θεσμούς. Ποια σταθερότητα μπορεί να υπάρξει σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία όταν δεν σέβεστε τους βασικούς κανόνες της δημοκρατίας;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κοινωνική αναλγησία και αδικία»

Το μήνυμα πως το αίτημα για αλλαγή και δικαιοσύνη παντού κερδίζει κάθε μέρα έδαφος στην ελληνική κοινωνία έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συζήτηση επί του προϋπολογισμού.
«Η σημερινή συζήτηση έχει μόνο ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό: Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Άρα θα είναι ένας προϋπολογισμός που δε θα εφαρμοστεί» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας. «Πολύ σύντομα μια νέα προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα βρίσκεται σε αυτά εδώ τα έδρανα. Και θα αναλάβει να τον αναθεωρήσει. Και να κατανείμει με δικαιοσύνη τα βάρη αλλά και τις δυνατότητες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας «βασικό χαρακτηριστικό και του φετινού προϋπολογισμού της κυβέρνησής σας είναι η κοινωνική αναλγησία και η αδικία. Η προκλητική λεηλασία των μισθωτών και της μεσαίας τάξης που υποτίθεται ότι θα στηρίζατε. Η προκλητική αφαίμαξη των αδύναμων στρωμάτων, των μη προνομιούχων. Και ταυτόχρονα η προκλητική εξυπηρέτηση λίγων και ισχυρών». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με δυο λόγια, η προκλητική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους πολλούς σε λίγους ισχυρούς. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής σας. Και αυτό δεν έτυχε, αυτό πέτυχε. Γιατί αυτό είναι το σχέδιό σας. Η πλειοψηφία αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Και μια χούφτα επιχειρήσεις έχουν προκλητικά και πρωτοφανή υπερκέρδη. Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη. Για αυτό και το αίτημα για αλλαγή και δικαιοσύνη παντού, κερδίζει κάθε μέρα έδαφος στην ελληνική κοινωνία».

«Σιγά τα αίματα. Ποιους κοροϊδεύετε;»

Αναφερόμενος στις σχέσεις κυβέρνησης-τραπεζών ο Αλέξης Τσίπρας τονίσε με έμφαση «Ποιος σας πιστεύει όταν κάνετε δήθεν τους τσαμπουκάδες. Ανταλλάξαμε λέει μπινελίκια με τους τραπεζίτες. Σιγά τα αίματα. Ποιους κοροϊδεύετε;». Και συνέχισε λέγοντας πως «οι κυβερνήσεις δεν ανταλλάσουν μπινελίκια. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν.Έτσι γίνεται παντού». Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στην Ισπανία τουλάχιστον αυτό έγινε, με έκτακτο φόρο για τις τράπεζες. Εδώ τους μαλώσατε, αντι να τους φορολογήσετε. Γιατί δε κάνετε το ίδιο και στους ελευθέρους επαγγελματίες. Αντί να τους λεηλατείτε με τον ΦΠΑ, τον ΕΦΚ, τον φόρο επιτηδεύματος, φωνάξτε τους να τους μαλώσετε και αφαιρέστε τους τους φόρους. Δεν το κάνετε όμως. Αλλά εκεί τα μπινελίκια να ξέρετε δεν είναι για τα μάτια του κόσμου. Είναι αληθινά, μόνο που είναι αντίρροπα». Και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως «με δική σας ευθύνη και επιλογή στη χώρα μας σήμερα συντελείται η σκληρότερη και πιο άδικη αναδιανομή εισοδήματος που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί από τη μεταπολίτευση και μετά. Και οι πολίτες το καταλαβαίνουν».

«Το φαινόμενο Πάτσης αντικατοπτρίζει το dna της πολιτική σας για τα “κόκκινα” δάνεια»

Μιλώντας για τα «κόκκινα» δάνεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως σε όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης της ΝΔ, τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται. «Ακόμα χειρότερα, αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια των πολιτών. Παρότι αυτά δεν φαίνονται πια στους ισολογισμούς των τραπεζών, γιατί ένα μεγάλο μέρος τους έχει μεταβιβαστεί σε funds. Σήμερα 4,5 εκ πολίτες, σχεδόν οι μισοί Έλληνες χρωστάνε είτε σε τράπεζες, είτε σε funds, είτε στην εφορία είτε σε ασφαλιστικά ταμεία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Και εσείς τι κάνετε; Πολύ λίγα και για πολύ λίγους. Και ανέχεστε τη πρωτοφανή ληστεία για τους πολλούς» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κορμός της πολιτικής σας είναι και παραμένει η παράδοση άνευ όρων των δανειοληπτών στα κοράκια των funds. Και στους servicers».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «το φαινόμενο Πάτσης δεν ήταν απλά ένα ακόμη σκάνδαλο από τα πολλά στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Το φαινόμενο Πάτσης αντικατοπτρίζει το dna της πολιτικής σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αισχροκέρδεια, ιδιοτέλεια, εξαπάτηση. Κέρδη για λίγους κολλητούς και τραγωδία για τη μεγάλη πλειοψηφία».

«Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει ο τόπος»

Να προκηρύξει εκλογές για να έρθει η πολιτική αλλαγή και για να ανασάνει ο τόπος κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κλείνοντας την ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. «Κ. Μητσοτάκη, θα περιμένουμε σήμερα απαντήσεις. Αν για μια ακόμη φορά δεν είστε σε θέση να τις δώσετε. Αν δεν είστε σε θέση καθαρά να μας απαντήσετε αν και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους υπουργούς σας. Αν και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους αρχηγούς της Εθνικής Άμυνας. Και αν δεν έχετε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε, προκηρύξτε εκλογές» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Λυτρώστε τη δημοκρατία. Προκηρύξτε εκλογές Για να έρθει η πολιτική αλλαγή. Για να ανασάνει ο τόπος» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)