Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Υψηλές θερμοκρασίες....



...σκόνη από την Αφρική και νοτιάδες στο Αιγαίο...

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και σήμερα Σάββατο, καθώς αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες...

Υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών στα δυτικά και βόρεια, ενώ θα είναι περιορισμένη η ορατότητα και θα υπάρχουν τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Νοτιάδες με εντάσεις έως 5 Μποφόρ αναμένονται στο Αιγαίο και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr, πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23-25, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 Μποφόρ στο Ιόνιο. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)