Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΤΑ: Πώς οι συνταξιούχοι πληρώνουν τους… Πάτσηδες

ΕΛΤΑ: Πώς οι συνταξιούχοι πληρώνουν τους… Πάτσηδες 
 

 
 
Στο παιχνίδι στης κερδοσκοπίας έχουν μπει και τα ΕΛΤΑ. Το... χαράτσι για κάθε σύνταξη.

Γράφει ο

Εκτός από τις τράπεζες που «ξεφλουδίζουν» την πελατεία με τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων και τις υψηλές και αυθαίρετες προμήθειες, στο κερδοσκοπικό παιχνίδι έχουν μπει, και μάλιστα με ασύστολο τρόπο, και τα μονοπωλιακά ΕΛΤΑ.

Δεν φτάνει που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις (πληρωμένες από τους φορολογούμενους) προκειμένου να πηγαίνουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας (καθολικές υπηρεσίες), τελικά, και μετά την «αναδιοργάνωση» των ΕΛΤΑ, ο ταχυδρόμος σπάνια σφυρίζει στα χωριά πάνω από 2-3 φορές το μήνα…

Στα περισσότερα χωριά δε, πιο πολλές φορές ακούγεται το κορνάρισμα από το λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ, παρά η τρομπέτα του ταχυδρόμου.

Παράλληλα όμως με την υποχώρηση των ΕΛΤΑ από τα χωριά και τις συνοικίες των πόλεων, διαμορφώνουν ελεύθερα και τα τιμολόγια των υπηρεσιών τους. Σαν μονοπώλιο που είναι, χρεώνουν όσο θέλουν όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Π.χ. για την καταβολή των συντάξεων στα χωριά.

Από 3 ευρώ την σύνταξη πριν λίγα χρόνια, η προμήθεια έφθασε στα 5 ευρώ το 2020 και, εσχάτως, τα ΕΛΤΑ χαρατσώνουν τον συνταξιούχο με σχεδόν 7 ευρώ (6,90 για τη ακρίβεια).

Δηλαδή ο συνταξιούχος που ζει σε κάποιο απομονωμένο χωριό και δε έχει πρόσβαση σε τράπεζες (σ.σ. πόσο μάλιστα όταν και αυτές κλείνουν τα καταστήματά τους και αποσύρονται με ένα «κεντρικό» ανά έδρα Νομού…), υποχρεούται να καταβάλει 7 ευρώ κάθε μήνα, απλώς για να του πάνε τα ΕΛΤΑ τη σύνταξη στο… καφενείο του χωριού. Δεν φτάνουν καν τα χρήματα σε κάθε σπίτι.

Πρόκειται, συνήθως, για συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και άλλους συνταξιούχους που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους, οι οποίοι πληρώνουν σχεδόν όσο κοστίζει ένα δέμα με «κούριερ». Με την διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση το δέμα το παραλαμβάνει από το σπίτι και το παραδίδει στο χώρο που παραλήπτη. Και όχι σε κάποιο καφενείο…
28 ευρώ…

Το σκάνδαλο των 7 ευρώ ανά σύνταξη, ανεξαρτήτως ύψους, πήρε διαστάσεις αυτές τις ημέρες που μάζα με τις συντάξεις Ιανουαρίου καταβλήθηκε και η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ.

ΕΛΤΑ

Έτσι, ένα ζευγάρι συνταξιούχων (π.χ. του πρώην ΟΓΑ) με 400+400 ευρώ σύνταξη, το οποίο η πολιτεία το λυπήθηκε και του προσέφερε άλλα 500 ευρώ (250+250) για να περάσει Χριστούγεννα εν μέσω ακραίας ακρίβειας και έκρηξης των τιμών στην ενέργεια, τη θέρμανση, το σουπερ μάρκετ κ.λπ., ήρθαν τα ΕΛΤΑ και με το «έτσι θέλω» το «λήστεψαν» παρακρατώντας του τα 28 ευρώ!

Δηλαδή, καίτοι οι συντάξεις Ιανουαρίου καταβλήθηκαν την ίδια ημέρα με την έκτακτη ενίσχυση, τα ποσά απεστάλησαν με διαφορετικές επιταγές. Άρα ήταν διπλάσιες και οι προμήθειες των ΕΛΤΑ (που έτσι κι αλλιώς είναι αυθαίρετες…), καίτοι δεν χρειάστηκε ο Ταχυδρόμος να πάει δύο διαφορετικές ημέρες σε κάθε χωριό…

Είναι προφανές ότι αντί για την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ και παρά την κρατική επιδότηση για τις καθολικές υπηρεσίες, εν τέλει τόσο οι συνταξιούχοι όσο και οι φορολογούμενοι πληρώνουν τα ταχυδρομεία-Λεβιάθαν για να… επιχορηγούν κάθε είδους «Πάτσηδες» και να συντηρούν το κομματικό κράτος…

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)