Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Εξαιρετική εκδήλωση στην Αριδαία


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με εξαιρετικούς και καταξιωμένους ομιλητές και θέμα "Άμυνα και Δημοκρατία", διοργάνωσαν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας και η Οργάνωση Μελών Αλμωπίας την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο ασφυκτικά γεμάτο  από κόσμο- Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας. 

Στην εξαιρετική  εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος (στρατιωτικός συντάκτης της Real News και επικεφαλής του Militaire.gr) ,χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της ΟΜ Αλμωπίας Μπάμπης Παυλίδης και ο συντονιστής της ΝΕ Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Σγορούδης. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα επίκαιρα θέματα της δημοκρατίας, της εθνικής άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις. 'Ολόι τους υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία  γραμμή στην εξωτερική πολιτική π. Χωρίς κρυφές ατζέντες με τους πολιτικούς αρχηγούς να ενημερώνονται για όλα . Τόνισαν ακόμα  ότι είναι αναγκαίο  να υπάρχει κοινωνική πολιτική  και προστασία του βιοτικού επιπέδου των πολιτών  και να να μην διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα. Εμφανίαστηκαν πάντως αισιόδοξοι για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Ακόμα έγιναν πολλές αναφορές στην πολιτική και τακτική της Τουρκίας , αποκλείοντας πάντως πέρα από τις διάφορες κρίσεις που παρατηρούνται μαζί της , είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί κάτι παραπάνω . Τέλος υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα βιάστηκε πολύ να στείλει όπλα στην Ουκρανία , χωρίς ουσιαστικά να κερδίσει  τίποτα.

Οι ομιλητές
Ειδικότερα: 
Ο Ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τ. Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ανέπτυξε το θέμα «Ποια εθνική πολιτική εν μέσω πολέμου στην Ευρώπη». Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε  ότι "η Ελλάδα καλείται να προσαρμοστεί σε έναν πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, οι επιπτώσεις του οποίου είναι πολύ σοβαρές και ευρύτατες". 
Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Χριστοδούλου, επίσης επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μίλησε για τον «Πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στα Βαλκάνια», επισημαίνοντας ότι "τα συμφέροντα σε έναν πόλεμο ποτέ δεν είναι εθνικά αλλά μόνο οικονομικά". Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι έφερε θετικές αλλαγές σε δυσμενείς για την χώρα μας θέσε. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για την χώρα μας και για την προστασία των βόρειων συνόρων μας το πιο ευαίσθητο σημείο μας είναι οι μειονότητες". Για αυτό σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου χρειάζεται βούληση και στρατηγική σκέψη, καθώς τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο προεκλογικής προπαγάνδας. 
Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης μίλησε για το θέμα «Ελλάδα και Τουρκικός Αναθεωρητισμός», επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει βλέψεις και θέλει να υπερβεί το εμπόδιο της Ελλάδας. "Θέλει την Φινλανδοποίηση της χώρας μας, θέλει δηλαδή να επιβληθεί της Ελλάδας, όχι με πόλεμο αλλά με απειλές, εκβιασμούς".
Η βουλευτής Πέλλας και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στην «ηθικο-πολιτική νομιμότητα της Άμυνας». Όπως είπε στην άμυνα δεν χωρά μικροπολιτική, χρειάζεται εθνικό σχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες, όπως σημείωσε "δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για την εγκατάλειψη της νεολαίας μας". "Πάνω από 600.000 νέοι μας βρίσκονται εκτός συνόρων", υπογράμμισε προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα επιστροφής και απασχόλησής τους στη χώρα μας. "Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να  προσέξει το τρίπτυχο άμυνα- κοινωνική ευστάθεια- δημογραφική συρρίκνωση".Το δημογραφικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα  προβλήματα και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαγγέλης Καλπαδάκης, αναφέρθηκε στην "Ελλάδα 2023" και στην "ανάγκη για ενεργειακή πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στην εποχή των πολυκρίσεων". "Χρειάζεται μια ευρύτερη στρατηγική για τα διακυβεύματα της εποχής η οποία δεν είναι μεταψυχροπολεμική. Χρειάζεται μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με συγκεκριμένη στρατηγική για τα εξωτερικά θέματα".














7 σχόλια:

  1. ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρε πού ήταν ο υλοτόμος του Δήμου να πει ένα γεια σε κάτι με ιδιαίτερη αξία για την περιοχή.
    Φοβάται μην είναι ιογενής ο γκομμουνιζμός και κολλήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί;Δεν είναι θανατηφόρος ο ιός αυτός;Για κοίτα λίγο πιο πίσω να δεις πόσα θύματα άφησε;Άσε καλή μου καλύτερα κοβιντ παρά κομμουνισμό.

      Διαγραφή
    2. Κατέλαβον οι γκομμουνιστές στο Ξενιτίδειο; Και πού ήσαν αι ένοπλαι δυνάμεις να ανασχέσουν την κατάληψιν;
      Επιβάλλεται να προβεί εις απολύμανσην ο υλοτόμος, πάραυτα!

      Διαγραφή
  3. ME TIΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ(ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ),Η ΜΑΡΚΟΥ(ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ) ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ.ΣΑΜΑΝΔΗ ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΚΟΥ.ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ.ΟΛΟ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΡΕ ΖΩΑ.ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΑΝΙΑ.ΤΙ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ. Υ.Γ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ,Ο ΠΑΤΣΗΣ,Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ,Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΤΕ.ΜΗ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ ΧΑΖΕΨΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)