Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Φάρσα η βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair με τους 192 επιβάτες

Φάρσα η βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair με τους 192 επιβάτεςΟλοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροσκάφος της εταιρίας Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Κατοβίτσε - Αθήνα και νωρίς χθες το απόγευμα και ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές για την ύπαρξη βόμβας.

 


Ο ενδελεχής έλεγχος στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών αλλά και στον χώρο των αποσκευών, δεν έδωσε την παραμικρή ένδειξη για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Βέβαια οι αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, σάρωσαν στην κυριολεξία, τόσο την καμπίνα των επιβατών, όσο και τον χώρο των αποσκευών του αεροσκάφους.

Προηγουμένως, είχαν ελεγχθεί οι 192 επιβάτες και οι χειραποσκευές τους, οι οποίοι είχαν βρεθεί αρνητικοί. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 με 192 επιβάτες, ξεκίνησε από την Πολωνία και ενώ βρισκόταν στο εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, ενημερώθηκε από την τοπική υπηρεσία για την ύπαρξη βόμβας.

Η ενημέρωση του Ελ.Βενιζέλος ήταν άμεση και δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, μόλις πέρασε στο ελληνικό FIR το συνόδευσαν μέχρι και που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττικής.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, το πρωτόκολλο ασφαλείας που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, λειτούργησε άψογα και ευτυχώς, η προειδοποίηση για ύπαρξη βόμβας, αποδείχθηκε φάρσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)