Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Η Εστία εύχεται διάψευση του ρεπορτάζ της και περιμένει

 
Για τους διαλόγους «πίσω από κλειστές πόρτες» στον Άρειο Πάγο σχετικά με τους πλειστηριασμούς - «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα φρικώδη που μας μεταφέρθηκαν, δεν είναι αλήθεια»

Εξαιρετικά σοβαρές χαρακτηρίζει η Εστία τις πηγές της από τις οποίες βγήκε το θέμα με τους διαλόγους των αρεοπαγιτών, πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων (όχι εντός της διάσκεψης) για την υπόθεση των πλειστηριασμών. Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, οι εννέα δικαστές που

διαφώνησαν με το «πράσινο φως» για τους πλειστηριασμούς (οι Αρεοπαγίτες Βενιζελέας, Πλατιᾶ, Νάκου, Τζούμαρη, Πρίγκουρη, Μπερτσιά, Πάπαρη, Νικόπουλος, Χασιρτζόγλου) λέγεται ότι δέχθηκαν λεκτικούς προπηλακισμούς μέχρι τέλους, προκειμένου να καμφθούν και να υπαναχωρήσουν στις απόψεις τους. Η εφημερίδα υποστηρίζει με τον διευθυντή της, τον Μανώλη Κοττάκη, ότι έγινε απόπειρα πειθούς για αλλαγή στάσης των «εννέα» με επιχειρήματα όπως: «Σιγά, μην επιβραβεύσουμε τούς κακοπληρωτές!», «αν αποφασίσουμε διαφορετικά, θα καταπέσουν οι εγγυήσεις του “Ηρακλή”, θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος κατά 50 δισ. ευρώ με νέα απόφαση της Eurostat και θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο», «αν αποφασίσουμε διαφορετικά υπέρ των δανειοληπτών, θα χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα».Η Εστία σχολιάζοντας τα στοιχεία του ρεπορτάζ γράφει ότι «θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα φρικώδη που μας μεταφέρθηκαν, δεν είναι αλήθεια». Προσθέτει ότι «θα περιμένουμε από την αξιότιμη Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου να τα διαψεύσει για να ανακουφιστούμε. Όπως θα αναμένουμε και να διαψεύσει ότι ἡ στάση μέρους της Ολομελείας για ένα θέμα πού ακουμπά τις ιδιοκτησίες χιλιάδων Ελλήνων, δεν διαμορφώθηκε με κριτήριο τις προαγωγές τού Ιουνίου, όπως, επίσης ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας, το οποίο κάθε Έλλην έχει μέχρι σήμερα πολύ ψηλά στην συνείδησή του».

Η Εστία αναφέρει ότι απορρίπτει τη σκέψη ότι όλα αυτά έχουν συμβεί, αλλά μαζί τονίζει ότι «οι πληροφορίες επιμένουν» και γι’ αυτό «θα θέλαμε να ακούσουμε την διάψευση και από επίσημα χείλη»

Πηγή: harddog-sport.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)