Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Μακελειό στα Τέμπη από την σύγκρουση τρένων: Πληροφορίες για τουλάχιστον 5 νεκρούς - Στα νοσοκομεία δεκάδες τραυματίες

Μακελειό στα Τέμπη από την σύγκρουση τρένων: Πληροφορίες για τουλάχιστον 5 νεκρούς - Στα νοσοκομεία δεκάδες τραυματίες
 
 
 
Τραγικές οι εξελίξεις από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Νεκροί και τραυματίες.

Μια απίστευτη κόλαση εξελίσσεται στα Τέμπη με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς και μία γυναίκα ακρωτηριασμένη. Οι εικόνες που καταφθάνουν από το σημείο της σύγκρουσης είναι πραγματικά συγκλονιστικές με βαγόνια μετά τη σύγκρουση να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι δεκάδες, μεταξύ αυτών είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Οι τραυματίες διακομίζονται με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αμαξοστοιχία Intercity συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο με αποτελέσματα τρία βαγόνια του intercicty να εκτροχιαστούν.

Μετά τη σύγκρουση των τρένων εκδηλώθηκε φωτιά σε βαγόνια. Επιβάτες που μίλησαν στον ανταποκριτή της ΕΡΤ μίλησαν για κόλαση.

Σοκάρουν οι περιγραφές επιβάτη που βρισκόταν στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορικό κοντά στα Τέμπη. "Μέσα στο τρένο επικράτησε πανικός, ήταν γεμάτα τα 2/3 της αμαξοστοιχίας".

Τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα -μέχρι στιγμής- να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και δεκάδες ακόμη να τραυματιστούν, περιέγραψε επιβάτης.

Όπως περιέγραψε ο επιβάτης που βρισκόταν στο πέμπτο βαγόνι του επιβατικού τρένου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο θόρυβος της σύγκρουσης ήταν εκκωφαντικός, έσπαγαν τζάμια και οι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν.

"Ακούσαμε ένα μπαμ και προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Σπάγανε τζάμια και φωνάζανε άνθρωποι. Μέσα στο τρένο επικράτησε πανικός, ήταν γεμάτα τα 2/3 της αμαξοστοιχίας.

Δεν είδαμε τίποτα, ξαφνικά το τρένο άρχισε να τραντάζεται ολόκληρο. Η αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση γύρισε 90 μοίρες, η μισή είχε πέσει σε γκρεμό και φλεγόταν ολόκληρη. Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν εντελώς".

 Φωτογραφίες και βίντεο από τη σύγκρουση των τρένων

συγκρουση τρενων, νεκροι, τραυματιες, τεμπη, λαρισα

τρενο συγκρουση, εκτροχιασμος, τεμπη, ταυματιες

treno sygkrousi tempi 2

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

treno sygkrousi tempi 3

τεμπη, εκτροχιασμος τρενο, τραυματίες

Κινητοποιήθηκε και ο στρατός

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στρατός και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιήθηκαν και τέθηκαν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει στα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.


Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη (28/2) έγινε και άλλο ατύχημα όταν καλώδιο ηλεκτροκίνησης κόπηκε και έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία (Intercity 56), στην οποία επέβαιναν 450 επιβάτες. Οι επιβάτες τελικώς αναχώρησαν από τον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου με καθυστέρηση τριών ωρών με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν τους επετράπη ούτε να κατέβουν από το τρένο καθώς υπήρχε ο κίνδυνος πιθανών διαρροών ρεύματος και τραυματισμού.

Επιβάτες ανέφεραν ότι ακούστηκε τεράστιος κρότος και κάποιοι μίλησαν για έκρηξη ή βραχυκύκλωμα.

Πηγή: ieidiseis.gr., grtimes.gr, news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)