Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Βελόπουλος: «Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν»

Βελόπουλος: «Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν»
 
 
«Όχι» τόσο σε συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις εκλογές, είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στήριξη ούτε σε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. ούτε σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δεν πρόκειται να δώσει η Ελληνική Λύση, όπως δήλωσε το Σάββατο (08/04) ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αρχικά ο ίδιος μίλησε για το κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας που μαστίζει την ελληνικη κοινωνία, λέγοντας: «Τα ερώτημα είναι το εξής: γιατί είναι αυξημένες οι τιμές; Έχει ρωτήσει κανένας; Λέει ο κτηνοτρόφος, και έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος, “αυξημένες ζωοτροφές”. Πού οφείλεται αυτό; Στο εμπάργκο που επέβαλε η Ελλάδα στην Ρωσία. Εκεί ξεκίνησε, το 2020. Δεν κατάλαβα ποτέ μου γιατί να πληρώνω ακριβά το κρέας μου, επειδή οι Αμερικανοί θέλουν να "χτυπήσουν" τη Ρωσία; Το αντιλαμβάνομαι, αλλά τι κερδίζουμε εμείς; Εάν δεν θεραπεύσεις το αίτιο, και το αίτιο ξεκινά από τις τροφές και την έλλειψη παραγωγής πλούτου, θα βγαίνει ο άλλος και θα λέει “πάρτε Πόρσε” και αρνάκι και κατσικάκι από το σούπερ μάρκετ. Είναι απαράδεκτες δηλώσεις αυτές από ανθρώπους που ζουν εκτός πραγματικότητας. Ο κρεοπώλης και ο κτηνοτρόφος είναι ο Α και Ω της παραγωγής πλούτου και όχι οι κολλητοί τους στα σούπερ μάρκετ, αυτούς πρέπει να στηρίξουμε, γιατί οι κολλητοί τους εξοικονόμησαν πάρα πολλά λεφτά ειδικά με την πανδημία και μετά κέρδισαν δισ. ευρώ. Όταν η χώρα μας δεν μπορεί να έχει αυτάρκεια και επάρκεια αγαθών και κάνει συνέχεια εισαγωγές, είναι λογικό η τιμή να καθορίζεται απ' έξω».

«Το έλεγα από το 2019 που μπήκα στη Βουλή. Από το 2020 έλεγα για επισιτιστική κρίση, για πείνα που έρχεται, και ο κ. Τσίπρας γελούσε από τα έδρανα, και ο κ. Μητσοτάκης έτσι και αλλιώς δεν με άκουγε πότε. Δεν με άκουγαν από την αρχή. Όταν φτάνεις να κάνεις τον Έλληνα επαίτη καλαθιού, τότε έχεις αποτύχει ως πολιτεία και ως κυβέρνηση. Πού "οικονομούν" πάλι τα σούπερ μάρκετ και οι μικρότερες επιχειρήσεις κλείνουν; Τι πάει να πει "Καλάθι"; Αυτό λέγεται οικονομική πολιτική; Ας κλείσουμε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανοίγουμε μόνο σούπερ μάρκετ και απόδειξη ότι μισούν την μικρομεσαία επιχείρηση είναι ότι μόλις το 16% εξ αυτών πήρε χρηματοδότηση», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στην τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και για τη στάση της Ελληνικής Λύσης επί του ζητήματος.

Ο ίδιος είπε: «Αυτοί εξέθρεψαν το “τέρας”, ας το λύσουν μόνοι τους. τον άφηναν από την φυλακή να κάνει διαγγέλματα. Τον έβαλαν νοσοκόμο στη φυλακή που για να γίνεις νοσοκόμος στη φυλακή σημαίνει ότι έχεις ένα βύσμα, έναν υπουργό, έναν πρωθυπουργό, ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβερνήσεως, όχι ημών. Κάποιοι τον άφησαν, ας το λύσουν μονοί τους. με αντισυνταγματικές διατάξεις και με τραβηγμένες διασταλτικές ερμηνείες των νόμων εμείς δεν παίζουμε, είμαστε θεσμικοί, δημοκράτες, ο καθένας αποφασίζει στις εκλογές τι θα ψηφίσει. Το συγκεκριμένο μόρφωμα μακάρι να μην υπήρχε. Ναζιστές ήταν, ναζιστές θα παραμείνουν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι όλοι ψηφοφόροι τους είναι ναζιστές. Τι φοβάμαι; Με τόση διαφήμιση που του έκαναν, από το 1,5% που ήταν, έχει φτάσει σε νούμερα δυσθεώρητα γι' αυτόν. Βόλευε τη Ν.Δ. αυτή η ιστορία γιατί φοβόταν μην διογκωθεί το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης. Η Ελληνική Λύση θα πάει αυτοδύναμη, μόνη της και θα πάει πολύ ψηλά. Δεν με ενδιαφέρει η ύπαρξη του κόμματος Κασιδιάρη. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τους άλλους, ασχολήθηκα μόνο αν εγώ κάνω καλά τη δουλειά μου, η Ελλάδα μας να πάει καλά».

Για τις καταγγελίες του ίδιου περί εξαγοράς των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος διευκρίνισε: «Έχω στοιχεία, έχω τηλέφωνα και ονοματεπώνυμα. Πήραν τηλέφωνο έναν υποψήφιο βουλευτή και του είπαν να πάει με αυτούς, και έχει συμβεί και άλλες φορές με υποψηφίους από άλλους νομούς. Ζουν μέσα στον ζόφο τους, και φαίνεται από την τοξικότητά τους. βρίζει ο ένας τον άλλον. Η αστική ευγένεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει βωμολοχίες των γηπέδων. Ακούς πράγματα που μου φαίνονται αποκρουστικά. Οι ύβρεις, οι λοιδορίες, οι αιχμές οι προσωπικές. Ουδέποτε η Ελληνική Λύση μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά τους προειδοποίησα εάν συνεχίσουν θα έχουν κακά ξεμπερδέματα. «Έφαγαν πόρτα» φυσικά από τους υποψηφίους μας».

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν, θα πάμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας»

Αναφορικά με τις εκλογές, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε: «Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν, θα πάμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχω επάγγελμα. Αυτοί εάν φύγουν από την Πολιτική, τι δουλειά θα ξέρουν να κάνουν; Θα πηγαίνει στο καφενείο του χωριού να παίζει τάβλι και πρέφα; Εγώ θα γυρίσω στις επιχειρήσεις μου να δουλέψω, όπως και τώρα δουλεύω. Είμαστε η μοναδική λύση για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Ας συγκρίνουν οι ψηφοφόροι τα προγράμματα των κομμάτων. Άκουγα τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν για το αφορολόγητο και έλεγαν άλλα ποσά, ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τι λένε».

«Γιατί δεν απαντάει κανείς "ναι ή όχι" στη συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους; Κανένας δεν απαντάει από τα κόμματα, μεμονωμένα από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ απαντούν "ναι". Να δώσω εγώ 500 δισ. ευρώ στους Τούρκους; Υποκλοπές μαζί, Χάγη μαζί, Πρέσπες μαζί, μειωμένη ΑΟΖ μαζί, βάση στην Αλεξανδρούπολη μαζί, στο ουκρανικό μαζί, στα τάγματα Αζόφ, ΜΚΟ, πάροχοι ενέργειας, όλοι μαζί. Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στα μείζονα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

«Καλά έκανε ο αστυνομικός και πυροβόλησε»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με την ασφάλεια των πολίτων, αναφερόμενος στον αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα για να αποφύγει το λιντσάρισμα, ο ίδιος ήταν κάθετος.

«Καλά έκανε, δεν κατάλαβα. Από την στιγμή που κάποιος απειλεί τη ζωή αστυνομικού με πέτρα ή πιστόλι, ο αστυνομικός θα πυροβολεί. Στον αέρα στην αρχή και αν κινδυνεύει περισσότερο, εκεί που πρέπει. Αλλιώς ας κάνουμε τραπεζοκόμους αστυνομικούς και τελείωσε η υπόθεση. Στην Ευρωπαϊκή Γερμανία που μεγάλωσα, ισχύει αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τον Θεοδωρικάκο και τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την φράση του κ. Θεοδωρικάκου ότι «θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει νεκρός εδώ και μήνες», ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε πως «ο υπουργός το έκανε αυτό για να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο» και πρόσθεσε: «Το αν θέλουν να υπάρξει νεκρός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρουν η Αστυνομία, ο Εισαγγελέας, ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τις παραβατικότητάς, είναι ένα κόμμα στα όρια της νομιμότητας. Συλλαμβάνουν μπαχαλάκηδες, ποιοι είναι έξω από την Αστυνομία; Εγώ ή εσείς; Αυτοί είναι».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να μην θέλουμε πανεπιστήμια-κοσμήματα. Δεν υπάρχει Πανεπιστημιακή Αστυνομία, έφυγαν από εκεί και πήγαν αλλού. Είναι φοβικοί στη Ν.Δ. Έκαναν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία για να βολέψουν δικούς τους, κάνανε τη Δημοτική πάλι τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία και ως πρωθυπουργός κάνει προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Μιλάμε για μπάχαλο, δεν είναι κράτος αυτό».

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μία απέραντη πολιτική μοναξιά»

Για την δήλωση του κ. Ανδρουλάκη για τον «άγνωστό Χ», επεσήμανε πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μία απέραντη πολιτική μοναξιά», προσθέτοντας: «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς θα συγκυβερνήσει. Όταν είσαι αρχηγός πολιτικού κόμματος, θες να κυβερνήσεις το κόμμα σου όχι να γίνεις η πολιτική ουσία».

«Θέλουμε μία ευκαιρία, να ξανακάνουμε την Ελλάδα ελληνική»

Η εκτίμηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τις εκλογές είναι η εξής: «Εάν ο ελληνικός λαός αντιληφθεί τα ψέματα που του λένε, το αποτέλεσμα θα είναι ράπισμα στο σύστημα, ισχυρό, για μία κυβέρνηση πραγματικά ελληνική. Θέλουμε μία ευκαιρία, μία 4ετία για να ξανακάνουμε την Ελλάδα ελληνική. Να μας δώσουν την ευκαιρία να βοηθήσουμε την πατρίδα. Δεν τα βρήκα έτοιμα, θα πάω στις επιχειρήσεις μου, θα πληρώσω τους υπαλλήλους. Έκανα μια πρόταση να μαζέψουμε τα λεφτά από τις προεκλογικές ομιλίες και να τα δώσομε στους φτωχούς και όλοι αρνήθηκαν».


 

3 σχόλια:

  1. Ποτέ μη λες ποτέ,όπως έλεγε και ένας ινστρούκτορας του συριζα,ο σύντροφος Τζέιμς Μποντ.Μετά τον Αντώναρο,θα πεις το ποίημα και θα μπεις στη σειρά.Θα βάλετε όλες φούστα και περικεφαλαίες και θα σκύβετε παντού.Εμπρός στο έτσι που χάραξε ο τέτοιος.Έτσι Πόπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω λες να τον κάνουνε οι συριζαίοι κι αυτόν γιουσουφάκι του αντιπρόεδρα της κυβέρνησής τους όπως ο Πικραμμένος τον Πσαργιανό τον Γρηγόρη, τον Αριστιρό;

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω καλή μου,αλλά καλού κακού πάρε καμμιά κεραλοιφή για το σκύψιμο.Θα σας χρειαστεί.Άααα και mollers.

      Διαγραφή

(3)