Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2023/04/1910555-1024x683.jpg 

 

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, θα αντικαταστήσει τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μάκης Βορίδης θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική, με την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών να αναλαμβάνει καθήκοντα από την προσεχή Δευτέρα, με την τελετή παράδοσης – παραλαβής να έχει οριστεί για το μεσημέρι της εν λόγω ημέρας

Η Καλλιόπη Σπανού εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη τον Μάιο του 2011. Είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Université de Picardie) στη Γαλλία (DEA Science Administrative) όπου και έλαβε τον τίτλο του Docteur d’Etat στην Πολιτική Επιστήμη με ειδίκευση στη Διοικητική Επιστήμη (Mention Très Honorable).

Υπηρέτησε ως Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Κράτος και Δημόσιας Πολιτική», ως Σύμβουλος Σπουδών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και δίδαξε επί πολλά έτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Υπήρξε επιστημονικός σύμβουλός στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές εμπειρογνωμόνων. Συνεργάζεται ως σύμβουλος με τον ΟΟΣΑ σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και Μέλος του Steering Committee του European Group of Public Administration, IIAS.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)