Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Greek Mafia: Τρομάζει το σπιράλ συμβολαίων θανάτου - Ανησυχία για νέα φονικά

Greek Mafia: Τρομάζει το σπιράλ συμβολαίων θανάτου - Ανησυχία για νέα φονικά
 
 
 
 
Νέες εξελίξεις στην έρευνα για τη Greek Mafia μετά το επεισόδιο στον Κορυδαλλό.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συνθέσουν πολλά και διαφορετικά κομμάτια από το «παζλ» της επονομαζόμενης Greek Mafia, με στόχο να αποκτήσουν «εικόνα» τόσο για το ποιοι μπορεί να είναι οι φυσικοί αυτουργοί όσο και ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την «υπογραφή» του ακριβοπληρωμένου συμβολαίου θανάτου.

Την ίδια ώρα, όμως, επικρατεί προβληματισμός στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για το ποια θα είναι η «συνέχεια» σε αυτή την «αλυσίδα» δολοφονιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν λύσεις για να βάλουν τέλος στα αιματηρά ξεκαθαρίσματα, από τα οποία τα τελευταία έξι χρόνια έχουν πέσει νεκρά περίπου 30 άτομα. Το modus operandi (τρόπος δράσης) των δολοφόνων θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις ξεκαθαρίσματα που λαμβάνουν χώρα σε χώρες της λατινικής Αμερικής.

Ενδεικτικό είναι ότι στην περίπτωση της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό ήταν τόσες πολλές οι σφαίρες και τέτοια η ισχύς των όπλων που ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει με ακρίβεια πόσες σφαίρες έπληξαν τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου τζιπ.

Τα συμβόλαια θανάτου έχουν προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό της Αστυνομίας, καθώς αξιωματικοί του Σώματος «βλέπουν» ότι οι εκτελέσεις με δεκάδες σφαίρες από Καλάσνικοφ έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά παγιότητας, ενώ οι ομάδες που «υπογράφουν» τα συμβόλαια θανάτου φαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός προχωρούν σε πιο φονικές επιθέσεις.

Σε κλειστές συσκέψεις που έχουν γίνει, παρουσία αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα της δράσης της Greek Mafia, στο πλαίσιο αναζήτησης πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το επόμενο διάστημα να υπάρξουν νέα δολοφονικά χτυπήματα.

Στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για πιο «κεντρική» αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος. Το Μάιο του 2021 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε καταθέσει έναν ογκώδη φάκελο με υπόμνημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι ο φάκελος περιείχε περίπου 500 ονόματα ποινικών. Η κίνηση του τότε υπουργού είχε γίνει στη «σκιά» διαδοχικών αιματηρών ξεκαθαρισμάτων και είχε στόχο –όπως έλεγαν στη λεωφόρο Κατεχάκη- «την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους Εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου 2021 ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε προχωρήσει σε μία δήλωση για το οργανωμένο έγκλημα, που είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη από το ευρύ κοινό, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι στη λεωφόρο Κατεχάκη που τη χαρακτήρισαν ως κεφαλαιώδη: «Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας».

Τι έδειξε η έρευνα

Απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των σφαιρών που έπληξαν τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου τζιπ στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι έφερε μεγάλα τραύματα στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, όπως στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα. Η κοντινή απόσταση από την οποία άρχισαν να πυροβολούν οι δράστες, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό σφαιρών και την τεράστια ισχύ των Καλάσνικοφ, είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός σφαιρών να χαρακτηρίζεται «ακαθόριστος». Οι αστυνομικοί, πάντως, εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι έριξαν περισσότερες από 20 σφαίρες στο κορμί του 38χρονου.

Ο 31χρονος κουνιάδος του, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε, έφερε τραύματα στα πόδια, ενώ μία από τις σφαίρες έπληξε την κεντρική αρτηρία με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα από την αυτοψία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στον τόπο του εγκλήματος, προέκυψε ότι βρέθηκαν συνολικά 10 κάλυκες από Καλάσνικοφ στην καμπίνα του θωρακισμένου τζιπ και 44 κάλυκες εκτός του οχήματος.

Το Ανθρωποκτονιών έχει στα χέρια του βιντεοληπτικό υλικό από τη σκηνή της εκτέλεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το ασημί τζιπ, μάρκας Mercedes, μπήκε στο γκαράζ της πυλωτής της πολυκατοικίας, από το κλεμμένο Ford Cuga κατέβηκαν οι δύο δράστες. Ο ένας φορούσε καπέλο και ο άλλος κουκούλα, ενώ ήταν μετρίου αναστήματος με κανονική σωματική διάπλαση.

Οι δράστες , όπως φαίνεται από τα βίντεο που κατέγραψαν την στιγμή της δολοφονίας, αρχικά πυροβόλησαν δύο φορές τον κουνιάδο του 38χρονου. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ενδεχομένως να μην ήθελαν να τον σκοτώσουν αλλά απλώς να τον τραυματίσουν, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν θα μπορούσε -εάν είχε όπλο- να τους πυροβολήσει αλλά ούτε και να τους καταδιώξει.
Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς το ασημί τζιπ. Ο 38χρονος οδηγός δεν πρόλαβε να ασφαλίσει το θωρακισμένο αυτοκίνητο και να παραμείνει στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να δεχτεί πυροβολισμούς εξ επαφής. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

3 σχόλια:

  1. Βρήκαν ευκαιρία τώρα που δεν είναι υπουργός ο Τάκης ο Κνίτης και ξεφαντώνουν οι κακοποιοί. Αλλά λίγες οι μέρες του. Ο Τάκης έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο έτσι θα ξεβρωμισει η χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλύσου μαρή Ουρανία. Στην Greek Mafia ελπίζεις για να μη ζέχνεις;

      Διαγραφή

(3)