Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ελεύθερες παραλίες: Παίρνει διαστάσεις το κίνημα - Κινητοποιήσεις και πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Ελεύθερες παραλίες: Παίρνει διαστάσεις το κίνημα - Κινητοποιήσεις και πριν τον Δεκαπενταύγουστο
FACEBOOK/Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική
 
«Τσουνάμι» το κίνημα για ελεύθερες παραλίες. Οι ξαπλώστρες ακουμπούν τα κύματα σε Χαλκιδική, Λευκάδα, Πιερία, Κίσσαμο, Κάρπαθο.

Χιλιάδες μέλη μέσα σε πολύ λίγες κατάφεραν και συγκέντρωσαν οι σελίδες στο Facebook των ομάδων που διεκδικούν ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες για όλους. Κάποιοι το ονόμασαν «το κίνημα της πετσέτας», ωστόσο, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να βάλουν «στοπ» στην αυθαιρεσία των επιχειρηματιών που βάζουν όποιον «κανόνα» θέλουν, με τα περιστατικά και τις καταγγελίες να πληθαίνουν.

Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν χθες δύο κινητοποιήσεις σε Ποτίδαια και Νικήτη, ενώ σήμερα, 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία στο δημαρχείο Σιθωνίας.

Ακόμη, στη σελίδα «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική», τα μέλη ενημερώνονται ότι αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για το Σάββατο 12 ή την Κυριακή 13 Αυγούστου, δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Η σελίδα έχει 9.500 μέλη.

eleftheres-paralies-1.JPG

xalkidiki-eleftheres-paralies-1.JPG

xalkidiki-eleftheres-paralies-2.JPG

xalkidiki-eleftheres-paralies-3.JPG

Στη Νάξο, αντίστοιχη σελίδα έχει το «ΚΙΝΗΜΑ "ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ" "Save the Beaches of Naxos NOW!"» έχει 4,9 χιλιάδες μέλη και αναρτά φωτογραφίες από τα μπιτς μπαρ και τις ξαπλώστρες σε Άγιο Προκόπιο, Πλάκα και άλλες περίφημες και πανέμορφες παραλίες του νησιού.

naxos-eleftheres-paralies-2.JPG

naxos-eleftheres-paralies-1.JPG

Η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες - Save Paros Beaches» έχει 4,3 χιλιάδες μέλη και έκανε την τελευταία κινητοποίηση στις 6 Αυγούστου, ενώ τα μέλη της ενημέρωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι η παραλία Σάντα Μαρία έχει δοθεί κατά το ήμιση ξανά στους λουόμενους χωρίς ξαπλώστρες.

paros-eleftheres-paralies-1.JPG

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)