Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ποιος επέτρεψε στους επιχειρηματίες να κάνουν ό,τι θέλουν στις παραλίες;

Ποιος επέτρεψε στους επιχειρηματίες να κάνουν ό,τι θέλουν στις παραλίες;
Πριν τις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε σε επιχειρηματία από τον κλάδο του τουρισμού ότι αυτός δεν θα στέλνει κλιμάκια ελέγχων και πως το Κράτος πρέπει να δείχνει κατανόηση σε όσους δραστηριοποιούνται με αυξημένο κόστος.
Όλο και γιγαντώνεται - και δικαίως - το «κύμα» που έχει προκαλέσει το «Κίνημα της Πετσέτας» για ελεύθερες παραλίες και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Γιατί όμως οι επιχειρηματίες κάνουν τόσο καιρό ό,τι θέλουν, χωρίς να φοβούνται την εφαρμογή του νόμου; Γιατί μπορούν, είναι η απάντηση, καθώς οι έλεγχοι είναι λιγοστοί.

Και γιατί είναι λιγοστοί;

Γιατί αυτό αποτελεί κυβερνητική πολιτική.

Το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.

Σε ένα προεκλογικό ταξίδι του στο Καστελόριζο, έναν μήνα πριν τις κάλπες (9 Ιουνίου), ο φακός του τηλεοπτικού σταθμού OPEN κατέγραψε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με έναν επιχειρηματία.

Απαντώντας, τότε, στα παράπονα του επιχειρηματία ότι «ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ» απάντησε σκωπτικά: «Αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Ο διάλογος όμως συνεχίστηκε και έγινε ακόμη πιο αποκαλυπτικός:

Επιχειρηματίας: «Ναι, για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)