Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Παραμύθια για Cayenne...



Το επιχείρημα της κυβέρνησης για όφελος αυτών «που έχουν τα Cayenne» από μία μείωση φόρων στα καύσιμα «είναι αστείο», τόνισε... μιλώντας στο Open ο πρατηριούχος Άγγελος Τούντας.

«Το 95% από αυτή την φορολογία προέρχεται από τον κόσμο. Αν θέλουμε να μην βοηθήσουμε τα Cayenne, όπως λέει ο κ. Σκυλακάκης, ας κάνουμε επιπλέον φορολογία για να καλύψουμε αυτό που θα κερδίσουν. Μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Εδώ, φέραμε τον coach της ηλεκτρονικής πορείας της Ελλάδας, τον δήμαρχο Τρικάλων. Μπορεί να το λύσει "με ένα κλικ" όπως λέει και ο κ. Κυρανάκης. Μην κοροϊδεύουνε, αρκετά».

Νωρίτερα, ο ίδιος σημείωσε ότι «οι καταναλωτές αντιδρούν, σύμφωνα με τον πολιτισμό και την αγανάκτηση που κουβαλάνε. Οι περισσότεροι, ευγενικά δεν μιλάνε για την πολιτική που άφησε την τιμή να την καθορίζει η αγορά από τη μία και από την άλλη "αρμέγει το χρυσό βόδι"», αναφερόμενος στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ πάνω στον ΕΦΚ και την τιμή. «Καταλαβαίνετε τι πληρώνει ο καταναλωτής».

Η ακρίβεια οδηγεί στην μείωση της κατανάλωσης, επιβεβαίωσε εξάλλου, «όλοι στις πτώσεις είμαστε. Και αυτοί που πουλάνε φτηνά και χαλάνε καταλύτες, τρόμπες, κεφαλές κινητήρων και αυτοί που σέβονται τον καταναλωτή».

Σημειώνεται ότι στην Αττική οι μέσες τιμές της αμόλυβδης έχουν αγγίζει τα 2 ευρώ ανά λίτρο και σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς έχουν εκτιναχθεί πολύ ψηλότερα, ως και σχεδόν 2,4 ευρώ ανά λίτρο (μέση τιμή 2,174 ευρώ στις Κυκλάδες, 2,075 ευρώ στα Δωδεκάνησα)...

avgi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)