Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Καθημερινό φαινόμενο οι ουρές έξω από τα ΑΤ - Σπεύδουν να γλιτώσουν τις «δαιμονισμένες» ταυτότητες

Καθημερινό φαινόμενο οι ουρές έξω από τα ΑΤ - Σπεύδουν να γλιτώσουν τις «δαιμονισμένες» ταυτότητες
 
 
Σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες για να γλιτώσουν τις ψηφιακές με το... τσιπάκι που θα τους παρακολουθεί.
Καθημερινές είναι πλέον οι ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα διαφόρων πόλεων στην Ελλάδα από πολίτες που θέλουν να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες παλαιού τύπου προκειμένου να εξασφαλίσουν όπως λένε περίπου μια 10ετία χωρίς τσιπάκι που θα περιλαμβάνουν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα εκδίδονται από μέσα Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε ουρές να σχηματίζονται έξω από το αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης, ενώ σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ουρές σχηματίστηκαν και σε Πάτρα και Κομοτηνή. Μάλιστα βρέθηκε και πολίτης που περιμένει έξω από Α.Τ. από τα μεσάνυχτα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κόσμου αντιδρά στην ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, είτε υποστηρίζοντας ότι θα παρακολουθείται διαρκώς, είτε κάνοντας λόγο για επίθεση κατά των Χριστιανών και «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».

Ιερές αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες

Αντιδράσεις όμως προβάλλονται τόσο από ιερωμένους, όσο και από Ορθόδοξα Σωματεία, 22 εκ των οποίων θέτουν θέμα απόλυτης καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, θέμα εθνικής ασφάλειας και θέμα πίστης, καθώς «η αριθμοποίηση του προσώπου και ἡ καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού καὶ ἡ παρουσία τοῦ δυσώνυμου ἀριθμού 666 στά νέα δελτία ταυτότητος, ὅλα ἀσύμβατα προς την Χριστιανική πίστη».

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που ειδικά τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που προστρέχουν στα τμήματα Ασφαλείας για να προλάβουν τις παλαιές ταυτότητες, με κάποιους μάλιστα να ζητούν και πληροφορίες για τα παιδιά τους που θα πρέπει να βγάλουν για πρώτη φορά ταυτότητα μετά τον Σεπτέμβριο.

Για το θέμα των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων είχαν συνάντηση εξάλλου στα τέλη Ιουλίου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ ενώ συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες.

Οικονόμου για νέες ταυτότητες: «Δεν έχουν τίποτα το δαιμονισμένο ή το αντιχριστιανικό»

Για το θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ», είπε.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο κ, Οικονόμου σημείωσε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία, την οποία «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων».

Πηγή: ieidiseis.gr

 

6 σχόλια:

  1. Ορίστε! Πρώτα το εμβόλιο και τώρα οι ταυτότητες για να μας ελέγχουν.
    Και τα τσιπάκια που βάζουν στα σκυλιά δεν είναι για τα σκυλιά αλλά για να ξέρουν που βρίσκεται το αφεντικό τους. Να πάρουμε όλοι τα γατιά μας έξω από τα αστ. τμήματα να τα βάλουμε να νιαουρίζουν διαμαρτυρόμενα.
    Όχι στην παρακολούθηση των παπαγάλων και των χρυσόψαρων. Ο Σωτήρας μας κύριος Ημών Ιησούς Χριστός το είπε στην προς Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής Πρώτη Επιστολή του."Άφετε τους ηλιθίους έλθουν προς υμάς ίνα αποττσιπακοποιηθώσι. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας βλάκας που νομίζει πως είναι έξυπνος.Και μόνο που είναι όλα υποχρεωτικά,χωρίς να έχεις επιλογές αλλά μόνο τιμωρία και να παίρνεις το μέρος των εταιριών που θησαύρισαν αλλά δεν αποζημίωσαν τα δωρεάν πειραματόζωα ,το μέρος των "επιστημόνων" που δεν ήξεραν τι έλεγαν για να πείσουν τα πρόβατα σαν εσένα και στο τέλος βολεύτηκαν μερικοί φορώντας κάποιοι και το μανδύα του καλού χριστιανού ,είσαι πανίβλακας φασίστας και θύμα.Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους(υγειονομικοί),άλλοι τη ζωή τους και εσύ έχεις το θράσος να κάνεις τον έξυπνο;Βλάκα.

      Διαγραφή
    2. Που λες γκασμά...
      Το θέμα είναι οι ουρές των αμνών και παρεμπιπτόντως και ξώφαλτσα το εμβόλιο. Παρόλα αυτά, που λες γκασμά...
      Η υποχεωτικότητα να γράφει η ταυτότητα το θρήσκευμα δεν πείραξε εσένα και τους άλλους αμνούς να κάνουν ουρές διαμαρτυρόμενοι. Ποτέ.
      Ο πόνος για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους (εξαιτίας των Αδώνηδων και των Πλεύρηδων δεν σε έκανε εσένα και τους υπόλοιπους αμνούς να κάνετε ουρές διαμαρτυρίας. Ούτε καν όταν οι Αδώνηδες και οι Πλεύρηδες κλείνανε τα παιδογκολογικά. Ούτε για τον παιδικό καρκίνο δεν κάνανε ουρές διαμαρτυρίας. Και φυσικά ούτε τώρα, που όποιος δεν έχει φράγκα για ιδιωτικό θεραπευτήριο, ψοφάει στις καρότσες αγροτικών. Όμως, γκασμά, ανακάλυψες τη δημοκρατία στα τσιπάκια στις ταυτότητες . Λες και έχουν ανάγκη να βάλουν τσιπάκια στις ταυτότητες για να σε παρακολουθούν τη σήμερον ημέρα. Όλοι αυτοί οι αμνοί που λέγατε για τις παρακολουθήσεις ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε.: "Έ σιγά , αυτά πάντα γίνονται.", τώρα υπερασπίζεστε τη δημοκρατία με σημαία τα τσιπάκια. Όπως τότε επί Χριστόδουλου(αυτού που διάβαζε επί χούντα και δεν ήξερε ότι είχαμε χούντα) που έβγαλε όλους τους αμνούς για τις ταυτότητες και όταν μετά τις εκλογές βγήκε ο θαμώνας του Μπαϊρακτάρη, απλά...το ξέχασε. Κι αυτός και οι αμνοί.
      Μπετόβακα.

      Διαγραφή
    3. Προς 40,56%, 17,83% και 11,84%, είναι πιο αργά από όσο νομίζετε, υπάρχει το έγκλημα, υπάρχει και η τιμωρία......την οποία θα τη λουστούμε όλοι μας

      Διαγραφή
    4. Θα σου απαντούσα αν δεν ήσουνα επαγγελματίας βλάκας και καταλάβαινες.Αφού είσαι καταδικασμένος βλάκα λυπάμαι πολύ.

      Διαγραφή
  2. Που λες γκασμά...
    Με δυο (ήδη) σχόλια να λες ΘΑ σου απαντούσα...
    Στα πόσα σχόλια θεωρείται απάντηση; Μάλλον εννοείς ΘΑ: απαντούσες επί του θέματος και όχι παπαρολογώντας ε; Εγώ πάλι -πιο αισιόδοξος -δεν λυπάμαι και σου απαντάω γιατί πιστεύω ότι έχεις περιθώρια σωτηρίας αν και μπετόβλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)