Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ...



...και καταγγελία για «ντηλ» Ν.Δ. με Ελληνική Λύση...
Πέρασε και με τις ψήφους της Ελληνικής Λύσης η πρόταση της πλειοψηφίας για αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας του ΕΣΡ, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

Καταψήφισαν... ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».


Το θέμα, πάντως, που μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος ανέφερε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΣΡ είχε επιβάλει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ κατά του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μετά από αυτή την παραδοχή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ευαγγελία Λιακούλη, κατήγγειλε ότι «το ντηλ το είδαμε, είναι πολλά τα λεφτά», ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το πρόστιμο προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Η νέα Ολομέλεια του ΕΣΡ είναι : 
πρόεδρος η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, 
ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.
Μέλη της Ολομέλειας διορίζονται: Ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019. Δημήτρης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος (Alpha), Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πέτρος Τριανταφυλλίδης αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Γιώργος Βλαβιανός δημοσιογράφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)