Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το σχέδιο μου για την λουτρόπολη και τον εναλλακτικό τουρισμό!

 

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ





 

Ο υποψήφιος δήμαρχος συνέχισε τον προγραμματισμό περιοδειών,επισκεπτόμενος την Πολυκάρπη,τον Μεγαπλάτανο και το Λουτράκι, την  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

 Συνοδευόμενος από πολλούς συνεργάτες του,συνομίλησε με κατοίκους των χωριών,κατέγραψε τις προτάσεις τους και απάντησε σε κρίσιμες ερωτήσεις,για τις προγραμματικές προτεραιότητες.

 Βασική επιδίωξη του Νίκου Παρούτογλου στο τελευταίο κομμάτι του σχεδιασμού,είναι να εξειδικεύσει καθοριστικά σημεία του προγράμματος.

 "...Θέλω να είμαι συγκεκριμένος και όχι ξύλινος και γενικόλογος ...είπε ο υποψ.δήμαρχος και συνέχισε...η ανάπτυξη δεν είναι θεωρητική και αφηρημένη έννοια.

Αντίθετα.Ειναι η τέχνη της τεκμηρίωσης του ειδικού,σε οριοθετημένο χρονικό ορίζοντα. Όχι στο διηνεκές"

 

Στη συνέχεια ανέλυσετον πυρήνα της πρόθεσης του για τα λουτρά και τον εναλλακτικό τουρισμό.

 

"..ο εναλλακτικός τουρισμός και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η μεγάλη ευκαιρία για οικονομική εκτόξευση της περιοχής.

Η λουτρόπολη μπορεί να αποτελέσει πιλοτικά,το έναυσμα για έκρηξη σε όλο το τόξο του ορεινού όγκου.

Από το χιονοδρομικό και την Όρμα,στο λουτράκι και το Ντόμπρο πόλε,στο πίνοβο,τις πλαγιές του Αετοχωρίου,την κοιλάδα της Νότιας,στον Αρχάγγελο,έως το Πάικο πάνω από την Κωνσταντία και το Θεοδωράκι,κλείνοντας στο κάστρο της Χρυσής και τον Αλμωπαίο"

 Ειδικά για τους λουτρά είπε: Στόχος η παράταση των επισκέψιμων ημερών σε 12μηνη βάση.

Προϋπόθεση όμως αποτελεί η ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων.





Οι περισσότεροι εκτός Αλμωπίας συνδέουν την περιοχή μόνο με τον ιαματικό τουρισμό.

Εμείς,Θα αναδείξουμε το εκπληκτικό φαράγγι με τις ευρωπαϊκές περιπατητικές διαδρομές.

Θα αναδείξουμε τα μοναδικά σπήλαια.

Θα αναδείξουμε το σύμπλεγμα των δασών από την Όρμα και το μαύρο δάσος έως το άνω λουτρακι και την μοναδικότητα της "καλής πεδιάδας"

Θα αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Θα επικοινωνήσουμε μέσω ολοκληρωμένου τουριστικού οδηγού την περιοχή,σε κάθε σημείο του πλανήτη. Σε οποιδήποτε φόρουμ,σε οποιαδήποτε έκθεση.

Όμως τουρισμός χωρίς επενδύσεις κεφαλαίων και τουριστικούς πράκτορες δεν γίνεται.

Θα βρεθούν και οι πόροι αλλά και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο.

Καταληκτικά ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε:

Δεσμεύομαι για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου,εντός της 5ετίας.

Δεσμεύομαι να είμαι συνεπής και χρήσιμος για όλους τους κατοίκους του δήμου μας.

 

15 σχόλια:

  1. Ζω μακρυά από την Αλμωπια αλλά θα έρθω να ψηφίσω. Χαίρομαι που βλέπω για πρώτη φορά υποψήφιο δήμαρχο να μιλάει τόσο εξειδικευμένα. Μπράβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΕ ΓΟΝΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατι σαν Λουτρακιώτης είχα ήδη επιλέξει τον Νίκο.Με αυτή την θέση για την ευρύτερη περιοχή με κάνει πλέον υπερήφανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε?ο Παρούτογλου όντως το έχει. Σωστός. Επιτέλους βλέπω τα αυτονόητα σε συγκροτημένη πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιόμουν αν οι πολιτικοί έχουν αντίληψη της πραγματικότητας. Εικόνα,στρογγυλοποίηση και γενικολογίες για ανάπτυξη. Αυτός είναι ο μόνος που μπαίνει στην ουσία. Πάμε λοιπόν μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλιά ενος ατόμου ανα 5 λεπτά!δε καταλαβαμε βρε πως είσαι ο ιδιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ τη θα τα κανει ολα αυτα και με ποιους ειδικους συνεργατες.κοστολογιση υπαρχει μελετη υπαρχει για οποιαδηποτε εξαγγελεια.ασε μας καημενε νικολακη.εχεις διαβασει τα προηγουμενα προγραματα των προυγουμενων δημαρχων.......Και να πουμε δεν εχεις ασχοληθει και συγκηβερνηση στον δημο?????Αφου ξερεις τι γραφειοκρατεια και χρημα χρειαζεται δεν ξερεις????αλλα τα γιδια που διψαν για εξουσια μονο και τιποτα αλλο ελπιζουν και πιστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε φίλε πλάκα έχεις. Είναι φυσικό όταν ανεβαίνει ένα άρθρο να ακολουθούν άμεσα και οι αντιδράσεις μέσω σχολίων. Μην ενοχλείσαι όμως ο Παρουτογλου θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε φίλε,μετά όταν ξυπνήσεις από το όνειρο θα φας καλά

      Διαγραφή
  9. Νίκο μαζί σου. Πάμε από την πρώτη Κυριακή. Μας εκφράζει ο τρόπος που σκέφτεσαι και απευθύνεσαι στις ομιλίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του επικοινωνιολογου θέλεις να πεις, γιατι αυτός μπιπ σ ανεβάζει και μπιπ σε κατεβαζει.

      Διαγραφή
  10. Αυτή η αλαζονεία θα σας φάει όλους τους όγκου.. υπομονή ο χειμώνας θα είναι βαρύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ που μιλάς για επικοινωνιολόγους,μήπως ήσουν υποψήφιος δήμαρχος και κρίνεις εξ'ιδίων ? Αυτές τις απόψεις ο Προύτογλου τις επαναλαμβάνει από το 2019. Σταμάτα το κόμπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο χρόνια με τον μπατση τι έκανε; δεσμεύεται πως; αν όχι διμηνα τι; ανάπτυξη πως; εκθέσεις στο σχολείο. Θα και θα. Όχι μόνο εσύ όλοι. Έχετε διοικήσει και οι τρεις κατά τη γνώμη μου είστε λίγοι.

      Διαγραφή
  12. Γιατί κ.Σαμάνδη αποφεύγετε επιμελώς να αναφέρετε ότι ο κ.Παρούτογλου έχει κριθεί από τους πολίτες και στο παρελθόν ; βασικό γρανάζι της περιόδου Πασόη ήταν και εσείς έχετε πει ότι ήταν η διοίκηση που δεν έβαλε πέτρα πάνω στην πέτρα στα Λουτρά. Η μόνη διοίκηση που δεν έκανε τίποτε απολύτως. Κάτι απαράδεκτες καταγγελίες και εν τέλει παραπομπές σε δικαστήρια των προηγούμενων. Σκευωρία και λάσπη. Όλα κατέληξαν σε αθωωτική αποφάσεις. Ο κ.Παρούτογλου ήταν βασικός καταγγέλων τότε αλλά από έργο στα Λουτρά και στον Δήμο μόνο η λάσπη. Θέλετε τέτοια διοίκηση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)