Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Μίλτος Τεντόγλου: Στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου για το 2023

Μίλτος Τεντόγλου: Στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου για το 2023
 

 

 Παγκόσμια αναγνώριση για τον Μίλτο Τεντόγλου, που βρέθηκε στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη για το 2023.

Το αστέρι της αμερικανικής γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, και ο Σέρβος Νο1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ανακηρύχθηκαν αθλητές της χρονιάς από την AIPS για το 2023. Αυτό προέκυψε από δημοσκόπηση της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS), στην οποία 405 δημοσιογράφοι από 107 χώρες ψήφισαν τους πρωταθλητές του 2023, μεταξύ των οποίων και τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η Σιμόν Μπάιλς από το Κολόμπους του Οχάιο έζησε ένα αξέχαστο 2023, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση 353 ψήφους. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κενυάτισσα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Φέιθ Κίπιεγκον, με 329 ψήφους, με την Ισπανίδα ποδοσφαιρίστρια, Αϊτάνα Μπονμάτι, να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 297 ψήφους.

Ένας από τους σημαντικότερους πρωταθλητές όλων των εποχών στο τένις αλλά και σε όλα τα αθλήματα γενικότερα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε την πρώτη θέση για το 2023 με 616 ψήφους. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σουηδός άλτης επί κοντώ, Αρμάντ Ντουπλάντις, με 335 βαθμούς και ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής, Λιονέλ Μέσι, ήρθε τρίτος με 277 ψήφους.

Όσον αφορά στον Μίλτο Τεντόγλου, σύμφωνα με την AIPS, ο Έλληνας πρωταθλητής του άλματος εις μήκος βρέθηκε στην 21η θέση της κατάταξης των ανδρών με 52 ψήφους.

Το φετινό «quintuple» του Μίλτου Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, τον περασμένο Αύγουστο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης με άλμα στα 8,52 μ., πέτυχε το λεγόμενο «quintuple».

Αναλυτικά, ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε το quintuple, εφόσον είναι ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο μήκος ανδρών ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις [Ολυμπιακοί Αγώνες – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου].

  • 2023: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανοιχτού στίβου

  • 2023: Πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου

  • 2022: Πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου

  • 2022: Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου

  • 2021: Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο 


    Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)